Preşedintele Colegiului Medicilor: Avem colegi care propagă informaţii sau mesaje false

0

Preşedintele Colegiului Medicilor din România, Daniel Coriu, afirmă că sunt mai multe cazuri de medici cercetaţi pentru diseminarea de informaţii false, dar atrage atenţia asupra „fenomenului social”: „oamenii cred în astfel de purtători de mesaje – şi vorbim de oameni care propagă neadevăruri, oameni care neagă progresul, oameni care sunt împotriva vaccinului, oameni care sunt împotriva progresului tehnic şi ştiinţific în general”. „Astfel de grupuri ar trebui să ne îngrijoreze”, consideră el.

 

„Avem colegi care propagă, să spunem, informaţii sau mesaje false. Nu vă pot spune numărul lor, dar avem câteva cazuri (de medici cercetaţi pentru diseminarea de astfel de mesaje – n.r.), avem, sunt anchete în desfăşurare. Dar ceea ce vreau să spun este că este fenomenul social, oamenii cred în astfel de purtători de mesaje – şi vorbim de oameni care propagă neadevăruri, oameni care neagă progresul, oameni care sunt împotriva vaccinului, oameni care sunt împotriva progresului tehnic şi ştiinţific în general. Astfel de grupuri ar trebui să ne îngrijoreze pe noi toţi, pe noi, ca medici, pe formatori de opinie, pe politicieni şi societatea ar trebui să reacţioneze, pentru că suntem în pericol”, a afirmat Daniel Coriu, vineri seară, la Digi 24.

 

Funcționara vinovată de întârzieri la plata medicilor, o apropiată a lui Rafila

 

Acesta a evitat să comenteze cazul medicului Flavia Groşan din Oradea, care a declarat că a vindecat de COVID-19 mii de pacienţi cu un antibiotic şi alte câteva medicamente, însă a precizat că „încă mai aşteptăm de la doamna doctor prezentarea dovezilor ştiinţifice care au dus la acele afirmaţii”.

Preşedintele Colegiului Medicilor din România a afirmat, răspunzând unei întrebări, că nu s-ar trata la acel medic. El a mărturisit a trecut prin infecţia cu SARS-CoV-2, că a avut o formă medie spre severă a bolii, dar că nu a pus sub semnul întrebării, ca medic, protocolul de tratament.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele