Fakty.ua: Bashar al-Assad a promis că va oferi Rusiei 40.000 de militari

0
- Reclama -

Serviciile de informații militare ale Ucrainei raportează că armele, echipamentele militare și alte resurse sunt planificate să fie mutate din Siria în Rusia și Belarus în viitorul apropiat.

 

„Președintele sirian Bashar al-Assad a promis că va oferi Rusiei 40.000 de militari pentru războiul din Ucraina. Mercenarii sirieni văd participarea la război de partea Rusiei ca o șansă de dezertare și migrație ilegală în țările UE”, a spus Ministerul Apărării ucrainean.

Vezi și Armata ucraineană a distrus 389 de tancuri rusești spune Fakty.ua

Din baza militară rusă Khmeimim, sunt trimiși zilnic până la 300 de militari în Ucraina, iar pe 15 martie, din această bază au fost trimiși în Rusia 150 de mercenari pentru a lua parte la ostilitățile împotriva Ucrainei.

Serviciul de informații al Ucrainei spune că în timpul recrutării, mercenarilor li se promite că vor îndeplini exclusiv funcții de poliție pentru a restabili ordinea în teritoriile ocupate. Cu toate acestea, printre sirieni s-au răspândit deja zvonuri despre participarea directă la ostilitățile împotriva armatei ucrainene, ceea ce a redus semnificativ „spiritul de luptă”.

- Reclama -

”Unii mercenari sirieni consideră că trimiterea în Rusia și Belarus este o șansă de dezertare și migrație ilegală în țările UE”, arată sursele citate de Fakty.ua.

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele