Fakty.ua: ”Forțele Armate urmăresc inamicul, spargând pozițiile sale defensive”

0
tanc distrus ucraina
tanc distrus, Ucraina

Rușii continuă să se retragă în nordul Ucrainei, Forțele Armate (n.r. ucrainene) urmăresc inamicul, spargând pozițiile sale defensive, scrie ziarul ucrainean Fakty.ua.

 

În regiunea Kiev, retragere parțială a unităților forțelor ruse spre granița de stat cu Belarus este în curs. Armata ucraineană înregistrează mișcarea coloanelor mixte de echipamente militare.

”În coloane au fost văzute vehicule civile (camioane, autobuze, microbuze, mașini) care au fost furate de invadatorii ruși în timpul ocupării temporare a teritoriilor” scrie Fakty.

În zonele Donețk și Lugansk, care au fost declarate prioritare de ocupanți, forțele ucrainene sprijinite de voluntarii din toată lumea, au respins 7 atacuri ruse într-o zi. Soldații care luptă pentru Ucraina au distrus:

3 tancuri,

2 vehicule blindate de transport de trupe,

2 unități de autovehicule,

2 sisteme de artilerie.

UAV-ul Orlan-10 a fost și el doborât de ucraineni.

Vezi și Informații desecretizate: Vladimir Putin simte că liderii săi militari l-au indus în eroare cu privire la Ucraina

În zonele ocupate rușii trumatizează populația ucraineană

În teritoriile ocupate, rușii continuă să restricționeze circulația civililor, folosind casele și apartamentele rezidenților ucraineni pentru a găzdui personalul rus. Rușii țin ostatici și activiștii locali, scrie Fakty.

Violența împotriva cetățenilor ucraineni continuă, iar antreprenorii sunt forțați să treacă la plata pentru bunuri și servicii în ruble rusești. 

Armata ucraineană subliniază că în timpul invaziei pe scară largă a Ucrainei, ”inamicul nu numai că a pierdut șapte generali uciși în timpul luptei, dar a suferit și alte pierderi în rândul generalilor – atât răniți, cât și arestați sau lichidați, dar au pierdut și mulți alți ofițeri superiori” spun forțele armate din Ucraina.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele