Fără Ponta, în fieful său de la Târgu Jiu, PSD zdrobit. Candidatul PNL a câștigat primăria

0

În urma votului anti – PSD de la alegerile locale parțiale desfășurate pe 11 iunie 2017, PNL a câștigat primăria din Târgu Jiu. Reacția fostului prim-ministru Victor Ponta nu a întârziat să apară.

Ponta critică aspru conducerea centrală a partidului, făcându-l pe Liviu Dragnea direct răspunzător pentru rezultatul fără precedent dezastruos al PSD în Gorj.

„De ce rezultatele PSD la Târgu Jiu ( dar și Craiova) NU SUNT o surpriza; și mai ales de ce votul din aceste orașe tradițional pro PSD ( unde PNL este o prezență firavă) reprezintă un semnal important pentru toată țara?!?

În Decembrie 2016 la Alegerile Parlamentare am obținut în Gorj un rezultat pozitiv fără precedent – 5 parlamentari din totalul de 7 reprezentând județul (4 deputați din 5 și 1 senator din 2); cu acea ocazie PNL obținea 1 mandat din 7 și ALDE încă unul!
În iunie 2017 PSD pierde Primăria Târgu Jiu după 17 ani cu o diferență zdrobitoare.

În Iunie 2016 Olguța Vasilescu câștigă Primăria Craiova cu 62% din voturi ulterior devenind chiar ministru – ieri candidatul PSD câstigă cu 42% la o prezență catastrofală de sub 20% .

O să mă refer la Târgu Jiu – orașul de care este legată toată cariera mea politică, unde am câștigat toate alegerile la care am participat din 2004, unde am mulți prieteni și susținători cu care am lucrat împreună și unde în această perioadă se construiește noul Stadion, șoseaua de centură, blocuri ANL, etc. Câteva explicații „la cald”:

De ce a pierdut PSD?

1. Atitudinea de siguranță absolută și suficientă a PSD ( pe modelul de la „Centru”) în fața unui candidat PNL foarte muncitor și hotărât – ( l-am învins pe Dl. Romanescu în competiția directă pentru Camera Deputaților cu 52-30% în 2008 cu multă muncă din partea întregului activ PSD și după o luptă oricum dificilă) / e profund greșit să crezi că doar te prezinți la alegeri și victoria vine de la sine într-un oraș care a votat în ultimii 15 ani în special pentru Cîrciumaru și Ponta (și doar în subsecvent pentru partidul pe care îl reprezentau aceștia)!

2. Liviu Dragnea i-a amenințat pe candidatul PSD la Primărie și pe liderii locali că dacă „îl chemați pe Ponta în campanie și vă afișați cu el vă tai toate proiectele de la Ministerul Dezvoltării”! Deși am insistat să fiu implicat în orice mod teama acestora a prevalat și așa am fost „exclus” din campanie pentru prima dată din 2004!!! Într-un oraș mic așa cum e Târgu Jiu aceste lucruri se află imediat / oamenii nu au încredere într-un Partid care pune pe primul loc luptele egoiste din interior și nu interesul orașului și al lor.

3. Dezamăgirea alegătorilor PSD față de subiectele la nivel național din perioada campaniei: Legea Salarizării care a creat mari așteptări și s-a terminat cu o poveste amară; forțările Conducerii PSD de a da jos propriul Guvern fără a explica deloc care este motivul; aroganța agresivă a unor lideri PSD de la televiziuni care sfidează realitatea pe care oamenii o văd cu ochii lor / faptul că acum toată lumea a înțeles că au fost păcăliți în campania de la Parlamentare cu poveste „Victor este prietenul meu – o sa aibă mari funcții după alegeri așa că votați PSD”.

4. Subiectul Compania Energetică Oltenia – principalul „plămân economic” al Gorjului, locul de muncă direct pentru 10.000 de oameni și indirect pentru mulți alții.

După ce anul trecut Guvernul Tehnocrat i-a adus aproape în faliment oamenii din Gorj au votat PSD ca să îi salveze – dar surpriză! Ministrul Energiei este ALDE – conducerea CEO este ALDE, totul se mută la Craiova (după ce în 2012 eu mutasem sediul la Târgu Jiu)! Iar 1500 de oameni deja pleacă din Complex și viitorul sună foarte rău!

De altfel tot ieri au fost alegeri și într-o altă localitate din Gorj – la Dragutești / și acolo PSD a pierdut dar în fața candidatului ALDE!!!

Cine are ochi și urechi trebuie să înțeleagă că PSD are o problemă gravă cu modul în care Conducerea centrală ia decizii și acționează. Cine tace de „teamă” să nu se supere „Șeful” va păți ca la Târgu Jiu! Din păcate.” Victor Ponta punând astfel la zid minciunile PSD-ului din campania electrală și comportamentul agresiv / bădărănesc al liderilor politici ai partidului.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele