FBI consideră că virusul care provoacă Covid-19 a rezultat probabil în urma unui accident de laborator

0
coronavirus covid-19 localitati vaccin
- Reclama -

Directorul FBI, Christopher Wray, a recunoscut marţi că Biroul Federal de Investigaţii crede că pandemia de Covid-19 a fost probabil rezultatul unui accident de laborator care a avut loc în Wuhan, China.

 

În primele sale comentarii publice despre ancheta FBI privind originile virusului, Christopher Wray a declarat într-un interviu pentru Fox News că „FBI a apreciat de ceva timp că originile pandemiei sunt cel mai probabil un posibil incident de laborator din Wuhan”.

CNN a relatat în 2021, citând două surse familiare cu această chestiune, că FBI avea „încredere moderată” în teoria scurgerii din laborator.

Comentariile şefului FBI vin la doar câteva zile după ce s-a aflat despre evaluarea Departamentului Energiei – încadrată la categoria „încredere scăzută” – , potrivit căreia Covid-19 provine cel mai probabil dintr-o scurgere de laborator din China, ceea ce, notează CNN, subliniază o divizare a opiniilor în cadrul guvernului SUA. întrucât marea parte a comunităţii de informaţii consideră în continuare că virusul Covid fie a apărut în mod natural, în natură, fie că există încă prea puţine dovezi pentru a se pronunţa într-un fel sau altul.

- Reclama -

Consiliul Naţional de Informaţii, împreună cu alte patru agenţii – neidentificate -, a apreciat, cu un nivel scăzut de încredere, că infecţia iniţială cu Covid-19 „a fost cel mai probabil cauzată de expunerea naturală la un animal infectat cu acesta sau la un virus progenitor apropiat”, arată un raport din 2021 publicat de Biroul directorului Direcţiei Naţionale de Informaţii.

CSM București reacționează la scandalul dintre galeria Rapidului și Cristina Neagu

Agenţiile de informaţii pot face evaluări cu încredere scăzută, medie sau ridicată. O evaluare cu un nivel de încredere scăzut înseamnă, în general, că informaţiile obţinute nu sunt suficient de fiabile sau sunt prea fragmentate pentru a face o judecată analitică definitivă sau că nu există suficiente informaţii disponibile pentru a trage o concluzie mai solidă, precizează CNN.

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele