Premiu pentru jurnalism, lansat de Parlamentul European

0

Parlamentul European lansează azi Premiul „Caruana Galizia” pentru jurnalism, cu ocazia comemorării a trei ani de la asasinarea ei.

 

Premiul, lansat în memoria jurnalistei de investigaţii care a fost ucisă în Malta, va recompensa jurnalismul care reflectă principiile şi valorile UE.

Scopul premiului este de a recunoaşte jurnalismul de excepţie care reflectă principiile şi valorile Uniunii Europene, consacrate în Carta europeană a drepturilor omului. Parlamentul European consideră că protecţia libertăţii presei în întreaga lume şi, în special, a jurnaliştilor de investigaţie, în exercitarea atribuţiilor lor, este în interesul vital al societăţilor democratice.

Chiar dacă premiul este iniţiat şi sprijinit de Parlament, pentru a proteja independenţa premiului şi activitatea mass-mediei, premiul va fi gestionat de un partener mass-media independent cu sediul în UE. Parlamentul European urmează să iniţieze procesul de selecţie a unei organizaţii independente care va stabili criteriile detaliate şi va decide cu privire la juriul pentru desemnarea acestui premiu. Înainte de sfârşitul anului 2020, va fi lansată o procedură de ofertare pentru selectarea unei astfel de organizaţii.

PNL taie de pe listele de parlamentari nume importante: Dobre, Preda, Săftoiu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele