FC Barcelona este anchetata de Fiscul spaniol in legatura cu anumite posibile plati “ascunse” pentru Lionel Messi

0

El Mundo scrie ca autoritatile fiscale din Spania investigheaza daca sumele virate de FC Barcelona catre fundatia lui Lionel Messi, in valoare de peste 12 milioane de euro, ar fi putut fi de fapt plati ascunse catre starul argentinian sau nu, intre anii 2010 si 2016.

Intr-o prima perioada, din 2010 pana in 2013, inainte de crearea oficiala a Fundatiei, clubul catalan ar fi facut donatii prin aplicarea unei deduceri fiscale de 35%. Fiscul vrea sa afle daca platile nu au fost cumva ”remunerative’‘, in intentia de a evita impozitele, facute de fapt jucatorului prin intermediul unor societati care apartineau clubului.

Din 2016, din momentul in care jucatorul a facut obiectul unei anchete fiscale, natura platilor ar fi fost schimbata, fiind vorba despre o scutire a impozitului pe venit.

In vara anului trecut, procuratura spaniola a acceptat plata unei amenzi de 255.000 euro in locul condamnarii la 21 de luni de inchisoare, dictata impotriva starului Lionel Messi, pentru o frauda fiscala de 4,1 milioane euro.

Citeste aici articolul despre Mihaela Buzarnescu

Lionel si tatal sau Jose Messi au fost acuzati ca au ascuns de fiscul spaniol suma respectiva, provenind din drepturile de imagine ale jucatorului, din anii 2007, 2008 si 2009, prin intermediul unor societati interpuse.

Pe langa condamnarile la inchisoare, Curtea Suprema la obligat pe Messi la plata unei amenzi de 2 milioane euro, in timp ce tatal jucatorului a achitat la randul sau o amenda de 1.395.000 euro.

 

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele