Federația de Ciclism nu mai are conducere

0
- Reclama -

Federaţia Română de Ciclism a rămas fără conducerea aleasă pe 19 iunie 2021 cu prilejul unei Adunări Generale Extraordinare, în urma admiterii unui apel din partea unui club, a confirmat secretarul general Mihai Rusu.

 

Curtea de Apel Bucureşti, în decizia sa definitivă din 23 februarie, a admis în parte cererea de apel şi a anulat Hotărârea Adunării Generale Extraordinare a Federaţiei Române de Ciclism din data de 19 iunie 2021.

 

”Lucrăm la o soluţie legală să convocăm Adunarea Generală de alegeri. Momentan nu pot spune mai mult pentru că nu am primit încă motivarea decizie. Eu şi contabilul şef suntem singurii care au mai rămas din Consiliul Director. Ne aşteptăm acum ca Ministerul Sportului să nu ne mai finanţeze şi până la următoarea Adunare Generală să nu mai avem finanţare. Ne aşteptăm la asta, dar nu e nimic concret. Conform metodologiei, dacă nu ai avizul eliberat de minister, după Adunarea de alegeri, nu eşti eligibil pentru finanţare. În momentul de faţă suntem neeligibili. Vom fi nevoiţi să face pauză de o lună două, cât va fi cazul”, explicat Mihai Rusu.

- Reclama -

Rusu a adăugat că Adunarea Generală de alegeri poate fi convocată cel mai repede în luna mai: ”Din punctul meu de vedere, o aAdunare de alegeri va putea avea loc la începutul lunii mai. Conform statutului, o Adunare Generală se convoacă cu o lună înainte, apoi până găsim o cale legală, mai durează termenul dintre convocare şi adunare”.

Sportivii şi loturile naţionale nu vor mai putea participa la competiţiile finanţate de Federaţia Română de Ciclism, dar vor putea concura la competiţiile organizate pe banii cluburilor sau ale privaţilor.

La Adunarea Generală din iunie 2021, Alex Ciocan a fost ales preşedinte, Carmen Băbăiţă şi Ştefan Leibner – vicepreşedinţi, iar Mariana Macovei, Bogdan Brânză şi Szabolcs Sebestyen au devenit membri ai Consiliului de Administraţie.

Nu se vor mai putea găzdui chiriași ori organiza petreceri în clădirile cu bulină roșie din Capitală

Fostul ciclist Alexandru Ciocan (44 de ani) fusese ales iniţial preşedinte al Federaţiei Române de Ciclism la 13 martie 2021, el câştigând alegerile din cadrul Adunării Generale a FRC desfăşurate la Hotel Select din Sibiu. El a fost votat atunci pentru un mandat de 4 ani de 47 dintre cei 74 de membri afiliaţi prezenţi la Adunarea Generală.

 

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele