Federaţia Sindicatelor Penitenciarelor, despre funcţiile de directori: Ministrul Justiţiei preferă împuternicirile şi amână concursurile

0

Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP) transmite că starea de derută din unele penitenciare este determinată şi de instabilitatea în ceea ce îi priveşte pe cei care deţin funcţia de director, Toader fiind acuzat că preferă împuternicirile şi amână concursuri.

“Starea de derută din unele penitenciare este una întreţinută şi de instabilitatea în funcţia de director. Ministrul Justiţiei preferă împuternicirile şi tot amână concursurile. Cel mai vechi concurs pentru ocuparea unei funcţii de director aflat încă în derulare a început undeva pe la finalul lui 2016. Între timp s-au mai anunţat şi altele, prin primăvară chiar şi concursuri pentru funcţii de director general ori şef de direcţie. Toate bune, doar că nu s-a mişcat nimic nici în acest caz, ministrul preferând numirile temporare, directorii împuterniciţi fiind nevoiţi să se căciuleasca cel puţin o dată la 6 luni la înaltul divan al Tudorelului de la justiţie”, se arată într-un comunicat de presă al Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP), postat pe site-ul instituţiei.

Citeşte şi Traian Băsescu: L-aş remania pe Tudorel Toader fluierând!

Sindicaliştii din Administraţia Naţională a Penitenciarelor transmit că sunt şi împuterniciţi activi şi care-şi fac treaba indiferent cât au acest mandat, “o astfel de atitudine e lăudabilă”.

“Regula însă e că împuternicirea e o stare de aşteptare şi că toţi cei aflaţi în această situaţie nu fac decât să încerce să se menţină pe linia de plutire”, se conchide în comunicat.

Sub autoritatea ministrului justiţiei, Tudorel Toader,  au fost eliberaţi peste 2.500 de infractori, prognozele arată că numărul ar putea ajunge la 8.000.

Statisticile arată că aproximativ 70% dintre deţinuţi recidiviează în cel mult o lună de când sunt puşi în libertate.

S-a decis ca aceste eliberări să aibă loc ca urmare a “surpraalgomerării din închisori” după ce CEDO a transimis statului român să îmbunătăţească condiţiile de detenţie. CEDO însă nu a facut referire la o măsură de acest fel.

De Vlad Mitu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele