Felicitări pentru echipa de robotică AutoVortex

0

Ministrul Educaţiei, Sorin Mihai Cîmpeanu, a felicitat echipa de robotică AutoVortex, recent revenită în ţară de la un prestigios concurs de robotică desfăşurat în Statele Unite ale Americii (16-17 iulie).

 

„Îmi revine deosebita onoare de a felicita AutoVortex, echipa care a reprezentat cu succes România la Campionatul de Robotică Chicago Robotics Invitational 2021. Performanţa lor este una de excepţie: este prima oară când o echipă din afara spaţiului nord-american se impune în acest concurs. Acest succes confirmă încă o dată dezvoltarea unui domeniu al meseriilor emergente în şcoala românească, robotica, şi implicit valoarea celor care îşi dedică timpul şi resursele în acest scop.

 

Robotica este un instrument valoros pentru antrenarea abilităţilor cognitive şi sociale ale tinerilor. În acelaşi timp, robotica înseamnă dezvoltarea de noi abilităţi, care le vor permite elevilor să transfere ingineria în lumea de zi cu zi, adică una din componentele-cheie ale testelor PISA.

Tocmai datorită acestor considerente, Ministerul Educaţiei a decis ca, începând din noul an şcolar, odată cu reluarea olimpiadelor şcolare, să includă în calendarul acestor concursuri organizarea unei olimpiade naţionale de robotică.

Practic, vorbim de recunoaşterea rezultatelor obţinute de toate echipele româneşti care au participat în ultimii ani la concursurile internaţionale, fiindcă pe lângă AutoVortex, avem multe alte echipe câştigătoare în România şi este necesar să stimulăm acest demers în sensul de a acorda mai multă importanţă acestui domeniu, profesorilor şi mentorilor implicaţi în susţinerea echipelor”.

Componenţa echipei care s-a impus în concursul de pe continentul nord-american este următoarea:

Ana Maria Iacob şi Dimitrie Sebastian Cudrici (elevi la Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti), Claudia Catrinel Amariei şi Răzvan Iacob Milea (elevi la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Bucureşti), Cezar Andrei Dunuţă (Colegiul Naţional „Sfântul Sava” din Bucureşti), Victor Brînzan (Şcoala Britanică din Bucureşti), Andrei Laurenţiu Radu (Colegiul Naţional „Vladimir Streinu” din Găeşti), Carina Gabriela Grec (Colegiul Naţional „Şcoala Centrală” din Bucureşti), Theodor Adrian Vasile (Colegiul Naţional „Ion Neculce” din Bucureşti), Ştefan Caraenache (Colegiul Naţional „Matei Basarab” din Bucureşti), Radu Ungureanu (Colegiul Tehnic „Petru Maior” din Bucureşti), Victor Bogdan Ungureanu (Liceul Cronos din Bucureşti), Luca Rusu (Şcoala Americană din Voluntari), Mihnea Vişoiu (Liceul Teoretic Internaţional de Informatică din Bucureşti) şi Mihai Melnic (Liceul Teoretic Internaţional de Informatică din Iaşi).

Coordonator este profesorul Ionuţ Valentin Panea (Academia de Studii Economice din Bucureşti), iar mentor, studentul emerit Rareş Ştefan Ion.

 

EUROPAfest debutează azi la Bucureşti

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele