EUROPAfest debutează azi la Bucureşti

0

Cea dea 28-a ediţie a EUROPAfest debutează vineri, la Bucureşti, şi timp de nouă zile propune concerte susţinute de artişti din 20 de ţări.

 

Sub sloganul „Return to live music! No limits, just hope!”, între 16 şi 24 iulie, evenimentul va fi dedicat jazzului.

Vor evolua muzicieni din 20 de ţări prin concerte, jam session, concursuri şi workshop-uri. EUROPAfest a primit în 2015 titulatura de festival EFFE – Europe’s Finest Festivals, iar de 16 ani se desfăşoară sub Înaltul Patronaj al Casei Regale.

Festivalul va începe cu Jazz at the Palace, gala găzduită de Sala Auditorium a Palatului Regal. De la ora 20:00, şase trupe de jazz din Germania, SUA, Italia, Austria şi Polonia vor susţine atât recitaluri, cât şi sesiuni de jam session.

Între 17 şi 21 iulie, Capitala va fi animată de concertele din cadrul concursului-festival Bucharest International Jazz Competition, cotat de BBC între primele trei concursuri de jazz ale Europei. Sala Auditorium va găzdui zilnic, începând cu ora 20:00, un concert cu trei trupe de jazz care vor aduce publicului din România ultimele tendinţe de pe scenele din Europa, SUA, America de Sud şi Asia.

Festivalul se va încheia pe 24 iulie cu o gală care va sărbători excelenţa muzicală. Vor evolua cele mai bune trupe ale noului val al jazzului mondial, iar publiculva afla cine sunt câştigătorii ediţiei 2021.

Comisia Europeană dă drumul la banii din PNRR, Ungaria mai așteaptă

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele