Feminista Firea: În băncile Guvernului există doar o doamnă

0

Senatoarea PSD Gabriela Firea s-a declarat dezamăgită pentru că în Cabinetul Cîţu există o singură femeie ministru, Raluca Turcan.

 

Firea a vorbit despre închiderea şcolilor şi a atras atenţia că guvernanţii vor plăti această măsură peste ani, atunci când tinerii români vor fi dezavantajaţi pe piaţa muncii din Europa din cauză că nu au avut acces la educaţie.

„Daţi-mi voie să încep cu o remarcă. E o observaţie pertinentă. În băncile Guvernului există doar o doamnă, nu cred că e o notă foarte bune pentru trei partide care au un discurs european. Şi înghesuită în spate şi trimisă la Muncă. În Guvernele PSD existau doamne pregătite pentru a gestiona aspecte. Domnii de dreapta ţin doamnele în backstage. Vom vedea cât vor falsa la guvernare. E normal să le dăm timp să guverneze. Numai aşa vom face un paralelism. Se spunea că de obicei bărbaţii îşi cer scuze pentru slăbiciunile pe care le au, iar doamnele îşi cer scuze pentru puterea pe care le-a dat-o Dumnezeu. Aş vrea să ştiu când îşi vor cere guvernanţi scuze faţă de copii, de familii, pentru tot ceea ce s-a întâmplat anul acesta în educaţie. Ce le putem spune noi românilor care stăm umăr la umăr în Parlament? Ce le putem transmite părinţilor şi profesorilor? Când le vor cere guvernanţi iertare părinţilor din România, familiilor, profesorilor? E o întrebare valabilă şi pertinentă. Avem SUA, Franţa, Germania, Italia cu toţii au realizat foarte multe cercetări ştiinţifice care au relevat că la şcoală copii s-au infectat puţin spre deloc. A fost dramatic pentru copii şi elevi închiderea şcolilor. Vom plăti cu toţii închiderea şcolilor peste ani când tinerii români vor fi dezavantajaţi pe piaţa muncii europeană, pentru că nu au avut acces la educaţie”, a afirmat Gabriela Firea în plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului.

Guvernul Cîţu, învestit cu 260 voturi ”pentru”

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele