FIFA ia în calcul ridicarea interdicţiei impuse Rusiei

1
- Reclama -

FIFA analizează posibilitatea de a pune capăt interdicţiei impuse Rusiei de participare la competiţiile internaţionale de fotbal, după ce UEFA şi-a relaxat săptămâna trecută poziţia faţă de Rusia, informează miercuri Sky News, potrivit Reuters.

 

Decizia ar putea fi luată în cadrul unei şedinţe a Consiliului FIFA, care ar putea permite echipelor ruseşti să joace la Cupa Mondială Under-17, dacă se califică, potrivit informaţiilor Sky News.

Acest punct nu a figurat pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului FIFA. FIFA şi Federaţia Rusă de Fotbal nu au răspuns imediat la o solicitare de comentarii din partea Reuters.

UEFA a decis, după invazia Rusiei în Ucraina în februarie 2022, ca toate echipele ruseşti – naţionale sau de club – să aibă interdicţie de participare la competiţiile internaţionale.

- Reclama -

Copiii traumatizați de părinți își fac rău singuri

Însă, săptămâna trecută, organismul de conducere al fotbalului european a declarat că „copiii nu ar trebui să fie pedepsiţi pentru acţiuni a căror responsabilitate revine exclusiv adulţilor” şi că echipele ruseşti U-17 vor fi readmise în competiţiile UEFA „în cursul acestui sezon”.

Federaţia Ucraineană de Fotbal a cerut UEFA să îşi reconsidere decizia şi a precizat că nu va participa la turneele în care sunt implicate echipe ruseşti.

- Reclamă -

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele