Filarmonica ”George Enescu” transmite interviuri cu artişti şi reportaje pe canalul propriu de YouTube

0

Filarmonica ”George Enescu” transmite, începând de joi, la ora 19,00, concerte, interviuri cu artişti şi reportaje pe canalul propriu de YouTube.

Potrivit unui comunicat al Filarmonicii, prima înregistrare, difuzată în regim de live streaming pe canalele online (YouTube, site, Facebook), va fi cea din 30 noiembrie 2018, din celebra serie “Concertele Centenarului de la Ateneul Român”, concert care a fost dedicat Centenarului Marii Uniri de Filarmonica “George Enescu” şi de Ministerul Culturii.

Orchestra este condusă de Christian Badea, prim-dirijor principal al Filarmonicii şi unul dintre cei mai valoroşi artişti români de anvergură internaţională, iar solist este Daniel Ciobanu, laureat al numeroase concursuri internaţionale de pian, cu o ascensiune artistică spectaculoasă în ultimii ani.

Programul concertului înregistrat cuprinde lucrări reprezentative din repertoriul românesc şi universal. Cele două “Rapsodii” de George Enescu marchează începutul şi finalul concertului. O altă creaţie autohtonă a fost selectată din creaţia lui Alfred Alessandrescu, continuator al moştenirii enesciene în secolul XX – poemul simfonic Acteon. Pe lângă acestea, programul cuprinde lucrări semnate de doi dintre cei mai importanţi şi populari compozitori de anvergură universală – Serghei Rahmaninov şi Georges Bizet. Daniel Ciobanu interpretează “Rapsodia pe o temă de Paganini pentru pian şi orchestră” a marelui romantic rus, pentru ca apoi Christian Badea şi Orchestra Filarmonicii să ofere publicului selecţiuni din suita “Carmen”, din opera omonimă compusă de Bizet.

Înregistrările concertelor simfonice vor rămâne pe canalele online timp de 48 de ore.

Citește și: Curând nu vom mai avea unde depozita petrolul. Cererea s-a prabușit, iar prețul barilului ar putea scădea sub 10$

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele