Firea amenință presa și politicienii care ”denigrează” companiile municipale că vor fi dați în judecată

0

Directorii companiilor municipale, a căror înfiinâare a fost declarată ilegală de către Curtea de Apel București, iau în calcul să-i dea în judecată pe cei care le denigrează, inclusiv pe politicieni, a anunţat, luni, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, potrivit Agerpres.

„Am discutat cu directorii acestor companii, avem şi astăzi o întâlnire şi ei deja studiază posiblitatea şi, de asemenea, au contractat şi o casă de avocatură pentru a-i da în judecată pe toţi cei care denigrează companiile municipale, inclusiv pe liderii politici. În codul comercial sunt prevederi exprese în ceea ce priveşte valoarea brand-ului unei companii, apărarea reputaţiei. În acest moment, aceste companii au contracte în derulare interne şi externe, au angajaţi şi proiecte şi, văzând cât sunt de defăimate într-o parte a presei, prin preluarea declaraţiilor nefundamentate juridic a reprezentanţilor Opoziţiei din Consiliul General, practic sunt afectate ca şi brand„, a declarat Gabriela Firea la Teatrul Odeon.

Potrivit acesteia, companiile municipale îşi desfăşoară activitatea în continuare, ele nu au fost nici radiate de la Registrul Comerţului, nici suspendate, nu au fost declarate nici ilegale.

„A fost vorba doar despre o discuţie în justiţie cu privire la numărul de voturi necesar la momentul adoptării intenţiei iniţiale de a se constitui aceste companii. Nicăieri în România votul pentru buget nu se dă în majoritate calificată de două treimi, nici în Parlament, nici în privinţa înfiinţării companiilor naţionale, nici a societăţilor altor municipii. Votul a fost de fiecare dată de jumătate plus unu. Constat faptul că în Bucureşti avem o noutate. Ţin să subliniez faptul că noi am câştigat 28 de procese cu USR şi PNL, cu siguranţă îl vom câştiga şi pe acesta, pentru că justeţea faptelor noastre este dovedită şi o vom susţine în continuare. Nu facem decât ceea ce ne permite legea – Legea 31/1990, Legea 215 a administraţiei publice locale, nu am ieşit sub nicio formă din aceste texte. Respectăm legea concurenţei, legea achiziţiilor publice, suntem supuşi controlului Curţii de Conturi, ANAF-ului, Ministrului de Finanţe, prin urmare este doar un moment neplăcut din punct de vedere politic şi mediatic, este speculat de Opoziţia din CGMB formată din PNL şi USR, dar cu siguranţă vom depăşi această perioadă ceva mai neplăcută, în primul rând, pentru reputaţia companiilor”, a adăugat edilul Capitalei.

Potrivit primarului general, companiile municipale nu au cum să fie desfiinţate, nici cele din ţară, ea considerând că a avut loc cel mai probabil o inducere în eroare a instanţei, pentru că s-a comunicat că au fost transferate bunuri de patrimoniu către aceste companii.

„Procesele deschise de PNL şi USR vor dura vreo 10 ani. Vom fi mult mai bătrâni când vor trebui să constate că au deschis şampania mult prea devreme, că s-au bucurat prea devreme şi neîntemeiat. Este trist că politica se face astfel, pe viaţa bucureştenilor. (…) Nu mai doresc (cei din Opoziţie – n.r.) să avem transport public în Bucureşti? Nu toţi bucureştenii merg cu Jeep-ul la serviciu. Sunt convinsă că instanţa a fost indusă în eroare, subliniindu-se că aceste companii au primit patrimoniu. Nu au primit niciun fel de patrimoniu. (…) Prin urmare, neprimind decât bani, bugetul se votează întotdeauna cu jumătate plus unu”, a menţionat Gabriela Firea.

Aceasta a susţinut că de când ea a preluat mandatul de primar al Capitalei, PNL şi USR nu au reuşit să aducă niciun proiect şi s-au ocupat doar de plângeri penale.

„Politica lor este determinată de plângeri penale. (…) Plângerile penale nu ţin de foame”, a mai declarat primarul general.

Joia trecută, un complet al Curții de Apel Bucureşti a decis anularea tuturor hotărârilor de înfiinţare a Companiilor Municipale, în urma plângerilor depuse de USR. Primarul general Gabriela Firea a declarat însă că decizia Curţii de Apel Bucureşti nu creează niciun efect, iar pentru radierea acestor societăţi ar fi necesar un nou proces.

Duminică, consilierul general al PNL Ciprian Ciucu, liderul senatorilor PNL, Florin Cîțu, și purtătorul de cuvânt, Ionel Dancă, au anunțat că PNL va demara acţiunea în instanţă pentru dizolvarea celor 22 de companii municipale ale Primăriei Capitalei, după ce USR a obținut în instanță anularea hotărârilor de înfiinţare.

Citește și Un milion de lei de la Ministerul Culturii pentru ONG-ul lui Alexandru Cumpănașu. Proiectul de Centenar include și o emisiune la România TV

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele