Firea anunță că sărăcia a revenit în multe case

1

Ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de şanse, Gabriela Firea, afirmă că „în multe familii s-a reinstaurat sărăcia şi sărăcirea”, ea arătând că familiile cu venituri medii din România „trăiesc greu”.

 

Aceasta admite că sprijinul acordat de Guvern constând în majorarea pensiilor, alocaţiilor pentru copii, a salariului minim sau a indemnizaţiilor pentru persoanele cu handicap nu rezolvă problema financiară, dar constituie un ajutor pentru categoriile vulnerabile.

„O familie în România cu venituri medii trăieşte greu, pentru că totul s-a scumpit, facturile au explodat, în jurul nostru putem să spunem deja că în multe familii s-a reinstaurat sărăcia şi sărăcirea pentru că ceea ce ajungea ca şi venit în lunile trecute, acum, prin creşterea facturilor la utilităţi, practic acele sume s-au diminuat ca şi putere de cumpărare. Mai sunt şi cheltuielile de sărbători, ianuarie şi februarie vor fi luni foarte grele pentru majoritatea familiilor din România”, a afirmat Gabriela Firea, joi seară, la Antena 3.

Aceasta a precizat că tocmai de aceea guvernul a decis să acorde sprijin, „atât cât s-a putut în anvelopa bugetară”, pentru unele categorii sociale.

Firea a afirmat că creşterea pensiilor „nu ar fi fost posibilă” dacă PSD nu intra la guvernare, ea subliniind că această majorare „nu poate fi confundată cu pomenile electorale”.

Efectul AUR, mașinile din curtea Parlamentului, vandalizate

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele