Firea are Comandament de urgență pentru coronavirus

0

Primarul general, Gabriela Firea, a anunţat într-un Comandament de urgenţă convocat după apariţia primului caz de coronavirus în România, că sunt 1.000 de persoane izolate la domiciliu şi toţi cei care s-au prezentat până acum la Institutul ”Matei Balş” sunt sănătoşi.

Firea a precizat că este întrebată dacă nu se închid şcolile, dar consideră că nu sunt necesare măsuri anticipative. Primarul general a mai anunţat că Spitalul ”V Babeş” a alocat un corp de clădire special pentru persoanele infectate cu coronavirus, iar Spitalul Colentina va funcţiona ca spital suport.

Gabriela Firea a convocat, joi, la Primăria Captalei, un Comandament de urenţă, după primul caz de coronavirus. ”Principala întrebare a bucureştenilor este dacă se impune închiderea unităţilor de învăţământ. Primesc multe mesaje şi e normal ca părinţii să-şi facă griji. Toate deciziile se iau la nivelul Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă, iar noi respectăm regulile care ni se impun. Nu e cazul să luăm măsuri anticipative până nu ni se spune că suntem în situaţia în care să punem restricţii”, a declarat Gabriela Firea.

Aceasta a precizat că 1.000 de persoane sunt izolate la domiciliu în Bucureşti, iar toate persoanele care s-au prezentat la Balş sunt sănătoase.

”Babeş a alocat deja un corp de clădire separat pentru cei infectaţi cu coronavirus. E un circuit separat încă de la poartă. Personalul are echipament de protecţie. Colentina va funcţiona ca spital suport. Va primi pacienţi care au nevoie de terapie intensivă care nu au coronavirus, dar au alte afecţiuni şi trebuie să elibereze corpul special de la Babeş”, a mai precizat primarul general.

La rândul său, managerul Sptalului Victor Babeş, Emilian-Ioan Imbri, a explicat că sunt disponibile 60 de paturi şi nu crede că va mai fi nevoie de suplimentare.

Citește și: Un fotbal italian, testat pozitiv cu Covid-19

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele