Firea:  „Gradul de ocupare a locurilor pentru carantină din București este de aproape 100%”

0
- Reclama -

Gradul de ocupare a locurilor pentru carantină din București este de aproape 100%, a afirmat primarul general Gabriela Firea. În Capitală sunt 292 de locuri pentru carantină, iar alte şapte clădiri sunt în analiză pentru a putea fi transformate în spaţii de izolare, relatează Digi24.

 

„Avem 292 de locuri pentru carantină în Bucureşti – dintre care 198 sunt cele noi, obţinute în mai puţin de 24 de ore de la lansarea solicitării de ieri a PMB către hotelieri. Gradul de ocupare a acestora este acum de aproape 100%. Alte 7 clădiri sunt în analiză pentru a putea fi transformate în spaţii de carantină”, a scris Firea pe Facebook

Ea a precizat că a lansat joi o adresă de e-mail pentru obţinerea de noi spaţii pentru carantină.

„În mai putin de 24 de ore, am primit un număr semnificativ de oferte de hoteluri, dintre care 24 sunt situate în Bucureşti. Primele două, unul cu o capacitate de 120 de locuri şi celălalt de 78 de locuri, au fost deja verificate şi sunt în conformitate cu cerinţele specifice unei astfel de situaţii, alte şapte se află în analiza sectoarelor şi a Direcţiei de Sănătate Publică. La acestea se adaugă cele 94 de locuri pre-existente la nivelul Capitalei, deci un total de 292 de locuri care sunt ocupate în acest moment aproape în totalitate”, a menţionat Firea.

- Reclama -

Totodată, ea a spus că la invitaţia Municipalităţii de voluntariat au răspuns 17 persoane, care sunt dispuse să meargă la cumpărături pentru persoanele care nu au familia sau prietenii în apropiere şi se află în izolare la domiciliu.

„Le mulţumim celor care au înţeles importanţa participării la soluţionarea în comun – sector public şi privat – a actualei situaţii în care se află Capitala. Este un gest semnificativ, este o dovadă de responsabilitate şi solidaritate şi mă bucur să constat că Bucureştiul este unit”, a afirmat Firea.

Potrivit acesteia, toate ofertele de spaţii primite, situate pe raza Municipiului Bucureşti, sunt transmise la primăriile de sector.

„Acestea, împreună cu direcţia de sănătate, fac o analiză a spaţiilor pentru a vedea în ce măsură sunt conforme pentru a fi transformate în spaţii de carantină. Ofertele de spaţii care nu sunt situate în Capitală vor fi transmise Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, pentru a decide în privinţa lor”, a adăugat Firea.

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele