Alfa Romeo 8C 2900B a triumfat şi în competiţia pentru Trofeo BMW Group ca “Best of Show” la Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2019

0

Armonia perfectă între public şi juriul de specialitate a permis ca Alfa Romeo 8C 2900B să obţină o dublă victorie la Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2019.

Coupé-ul din 1937, captivant ca eleganţă şi sofisticat ca tehnologie, a fost declarat învingător general al celui mai tradiţional concurs de eleganţă din lume pentru automobile de epocă, la doar o zi după succesul său în Referendumul Publicului.

Evenimentul s-a desfăşurat sub motto-ul “Simfonia Motoarelor – 90 de ani de Concorso d’Eleganza Villa d’Este & Automobile BMW”, devenind astfel un solo pentru bijuteria rară din Milano. După câştigarea Coppa d’Oro Villa d’Este, proprietarul maşinii căreia i s-a decernat “Best of Show” de către juriu, americanul David Sydorick, a avut privilegiul de a primi şi nou creatul Trofeo BMW Group.

Dublul succes Alfa Romeo sărbătorit la Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2019 a fost deja o raritate preţioasă atunci când s-a petrecut. Este unul din cele doar 30 de automobile construite în această serie şi a fost lansat pe piaţă de constructorul milanez în perioada 1937-1940 într-o configuraţie exclusivă.

Platforma a fost oferită de şasiul maşinilor de curse ce aveau succes extraordinar, iar propulsia a asigurat-o motorul din aliaj, cu opt cilindri dispuşi în linie. Cei doi arbori cu came în cap şi supraalimentarea dublă ofereau o putere maximă de 180 CP pentru motor. Suspensia independentă şi cutia de viteze montată în spate erau dotări avansate suplimentare care au contribuit la statutul exclusivist al Berlinetta.

Fiind unul din cele doar cinci automobile cu ampatament lung, coupé-ul a fost îmbrăcat într-o caroserie Superleggera creată de Carrozzeria Touring. Combinaţia de tehnologie sofisticată şi design elegant a asigurat o primire călduroasă chiar şi după 82 de ani – aşa cum în mod impresionant demonstrează dublu succes de la Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2019.

Cititi si BMW prezintă noul Seria 1, noua arhitectură cu tracţiune faţă a mărcii

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele