Firea: „Sunt alte forţe care transmit prin emisari că ar fi mai bine pentru mine să vin la preşedinţia PSD”

0

Gabriela Firea, Primarul general al Capitalei, susține că existp anumite forțe care fac presiuni asupra sa, prin intermediul unor emisari, să nu candideze pentru un nou mandat la Primăria Capitalei, ci să preia șefia PSD, urmând să devină prima variantă de prim-ministru. 

 

„Sunt alte forţe care transmit prin emisari că ar fi mai bine pentru mine să vin la preşedinţia PSD şi să candidez doar la parlamentare şi, eventual, dacă PSD va ajunge la guvernare să devin prim-ministru. Le-am spus că pe mine acest scenariu nu mă interesează. Eu îmi văd cu multă seriozitate de treaba de la Primăria Capitalei, de activitatea mea, nu sunt un oportunist, nu calc pe cadavre, nu vreau să iau locul nici domnului Ciolacu şi nici viitoarei propuneri de premier a PSD. Nu sunt o aventurieră să-i părăsesc pe bucureşteni în ideea că, după ce voi câştiga un loc în Senatul României şi ca posibil preşedinte al PSD, am prima şansă să devin primul-ministru al acestei ţări, nu este cazul. Eu îmi văd de treaba mea”, a declarat Gabriela Firea.

 

Firea a mai spus că dacă „prin absurd” o să fie un alt candidat mai bun, se retrage din competiție. Despre o alianță cu Pro România, primarul general spune că sunt șanse să se parafeze, „dacă sunt negocieri corecte”

 

„Nu am niciun motiv să mă retrag, nici personal, nici politic, nici de altă natură. Sunt încercări în această perioadă de a mă destabiliza, de a mă convinge să renunţ, mi se sugerează sau mi se spune direct, sunt ameninţată, sunt intimidată, sunt filată. Eu ştiu ce am făcut pentru bucureşteni, ştiu ce proiecte am în continuare pentru Capitală, nu am niciun motiv să renunţ. Am spus aseară şi am văzut că declaraţia mea a fost interpretată în fel şi chip, o realitate am spus aseară, dacă săptămâna aceasta, zilele acestea, în urma unor sondaje care se realizează deja (…) se va releva faptul, absolut puţin probabil, că există un alt candidat care să întrunească încrederea bucureştenilor mai mult decât mine eu sunt dispusă să mă retrag pentru acel candidat, pentru că nu mă leg de scaun, nu mă ţin, neapărat, strânsă de o funcţie”, a declarat primarul general.

De asemenea, Gabriela Firea a mai declarat că, în contextul pandemiei, sunt șanse să se amâne alegerile locale.

Citește și: Violeta Alexandru, PNL: Firea are probleme de susţinere în partid

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele