Floriile Catolice, procesiune în București

0

Arhiepiscopia Romano-Catolică de Bucureşti organizează, pentru prima dată de la declanşarea pandemiei, procesiunea de Florii pe străzile Capitalei.

 

Vor lua parte credincioşi şi preoţi din Bucureşti şi zonele învecinate. Pentru buna organizare a evenimentului Brigada Rutieră a Capitalei a stabilit mai multe restricţii de trafic.

”Pentru a marca sărbătoarea Floriilor în Biserica Catolică de rit latin, duminică, pentru prima dată după declanşarea pandemiei, la Bucureşti va avea loc tradiţionala Procesiune de Florii, la care vor lua parte credincioşi, persoane consacrate şi preoţi din comunităţile şi parohiile romano-catolice din Bucureşti şi împrejurimi. Este prima dată când ÎPS Aurel Percă, Arhiepiscop Mitropolit romano-catolic de Bucureşti, va conduce procesiunea de Florii pe străzile Capitalei, după luarea în posesie canonică a Arhidiecezei de Bucureşti pe 11 ianuarie 2020, dat fiind că Paştele 2020 a fost celebrat în condiţiile stării de urgenţă, fără participarea credincioşilor în biserici, iar Paştele 2021, în condiţiile stării de alertă, cu participarea limitată la slujbe şi suspendarea procesiunilor”, a transmis Arhiepiscopia Romano-Catolică de Bucureşti, într-un comunicat de presă.

Procesiunea va începe la ora 15.00, din Piaţa „Fer. Vladimir Ghika” de lângă Biserica Franceză (Sacré Coeur – Preasfânta Inimă a lui Isus), cu celebrarea de sfinţire a tradiţionalelor ramuri, şi se va încheia la Catedrala Sf. Iosif, având următorul traseu: Piaţa „Fer. Vladimir Ghika”, Str. Cpt. Demetriade, B-dul Aviatorilor, Piaţa Victoriei, Calea Victoriei, Str. G-ral Berthelot, Catedrala Sf. Iosif.

Cluj: UBB lansează masterul ”Data Science for Industry and Society” pentru meseriile viitorului

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele