Florin Cîțu: Dacă PNL îmi cere, îmi voi da demisia

0

Senatorii au adoptat, luni, moțiunea simplă depusă de PSD la adresa ministrului de Finanțe Florin Cîțu.

 

Moțiunea simplă la adresa lui Florin Cîțu a trecut cu 59 de voturi „pentru”, 56 de voturi „împotrivă” și două abțineri. Votul a fost unul secret, electronic.

Potrivit regulamentului Senatului, moţiunea simplă exprimă poziţia Senatului într-o anumită problemă de politică internă sau externă ori, după caz, cu privire la o problemă ce a făcut obiectul unei interpelări. Astfel, moțiunea simplă nu obligă demiterea ministrului.

 

Moțiunea simplă depusă la adresa ministrului de Finanțe a fost inițiată de PSD și a avut ca titlu; „Guvernare PNL-numele tău este austeritate”.

 

După votul moțiunii, Florin Cîțu a declarat: Ceea ce se întâmplă astăzi în România, că suntem vizați de o procedură de deficit excesiv, că trebuie să calmăm piețele, se datorează acestor minciuni pe care le-au spus social democrații și în speță domnul Teodorovici. Aici cred că ar trebui să fie legea responsabilității care sancționează cu închisoarea pe cei care au mințit în privința bugetului. Dacă PNL îmi cere demisia, îmi voi da demisia. Dacă era o moțiunea serioasă, discutam. E clar că nu există niciun argument. Românii vor aprecia că am spus adevărul.

Citește și: Turcan anunță că PNL e gata cu bugetul. Cițu știe că Teodorovici și Dăncilă știau că deficitul e de 4% și au ascuns adevărul

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele