Florin Cîțu: Rectificarea bugetară, până pe 30 noiembrie. Deficitul va fi de 4%

0

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a anunțat joi seară la Digi24 că bugetul pe anul 2020 va fi prezentat Parlamentului înainte de 20 decembrie, iar rectificarea bugetară va fi adoptată de către guvern până la finalul lunii noiembrie.

 

„Încerc să-l aduc înainte de 20 decembrie, deci în acea perioadă să venim cu el în Parlament ca să-l putem dezbate și să fie aprobat. Rectificarea în jur de 26-27 noiembrie, deci până pe 30 noiembrie”, a spus Florin Cîțu.

El a confirmat că rectificarea bugetară va fi făcută cu un deficit de 4%: „De aceea am vrut să fiu foarte onest, să spun tuturor și piețelor internaționale, toată lumea trebuie să știe: asta este situația la acest moment. Într-o săptămâna jumătate voi avea mai multe soluții”.

Despre dclarațiile venite din partea PSD că nu ar fi o nenoricire să fie depășit pragul de 3% deficit bugetar, ministrul a spus: „Încercăm să corectăm astăzi greșelile PSD”.

„Este bine ca oamenii să știe situația reală și să fim predictibili decât să încercăm artificii ca Al Capone. Nu am spus că fostul ministru Teodorovici este Al Capone. Am spus că metoda folosită este cea folosită de gangsterii americani care se ascundeau de fisc. Mie îmi dau dreptate instituțiile internaționale pentru că artificiile pe care le-a folosit Eugen Teodorovici sunt penalizate de rapoartele pe care le scrie Comisia Europeană despre România. Amânarea plății TVA pentru luna următoare ca să poți să bagi deficitul de formă sub 3%, pentru că el era acolo, doar s-a amânat o plată, este penalizată de Comisia Europeană. În UE astfel de șmecherii mărunte nu sunt acceptate, oamenii lucrează transparent cu informații de bază”, a completat ministrul.

Florin Cîțu a a mai spus că a preferat să aducă informații reale despre economie pentru ca instituțiile internaționale să nu penalizeze România.

Citește și: Cîțu: Salariile profesorilor vor crește la 1 ianuarie 2020 și la 1 septembrie 2020 până la nivelul grilei de salarizare din 2022

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele