Fondatorul casei Kenzo a murit de COVID-19

0

Kenzo Takada, fondatorul casei de modă Kenzo, a murit într-un spital din Neuilly-sur-Seine, lângă Paris. Designerul japonez era infectat cu Covid-19.

 

Designerul de origine japoneză avea 81 de ani. Informaţia privind decesul acestuia a fost confirmată de purtătorul său de cuvânt.

Acesta este cunoscut în toată lumea sub prenumele său Kenzo, iar marca sa de modă este renumită pentru desenele sale colorate şi ciudate.

Kenzo Takada şi-a dezvoltat dragostea pentru modă în timp ce răsfoia revistele surorilor sale şi a plecat la Paris în 1965, când avea 26 de ani.

”Nu am sperat niciodată să lucrez în mod real la Paris, pentru că mi s-a tot spus că ar fi imposibil pentru un japonez să facă acest lucru”, declara Kenzo Takada.

Excursiile cu cortul și rulota vor fi la modă

Kenzo, designer milionar, revenise la planșa de desen

În 2019, Kenzo Takada spunea că parcă a uitat să deseneze. Într-un anumit sens, ar fi putut pentru că, trecuseră aproape 20 de ani de când a renunțat la funcția de șef creativ al Kenzo, companie pe care a fondat-o la Paris în 1970.

Kenzo Takada vânduse brandul casei sale de modă către LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton în 1993 pentru 80,5 milioane de dolari.

Când Kenzo a fost chemat la proiectarea hainelor – sau, mai precis, a costumelor pentru producția Madama Butterfly de la Tokyo Nikikai Opera, în 2018, revenirea lui a fost ”ușor șocantă” povestea designerul.

Vezi care purificator anti-coronavirus este mai bun pentru casa ta

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele