Fondul Pioneer a aniversat 90 de ani

0

Fondul Pioneer, al treilea cel mai vechi fond al Americii, a sărbătorit în februarie aniversarea a 90 de ani. Fiind unul dintre cele mai vechi fonduri din lume, nu doar din SUA, merită evidențiat preocuparea istorică a acestuia referitoare la investiții sustenabile pe termen lung.

  • Fondul Pioneer este al treilea cel mai vechi fond de investiții din S.U.A.. De la înființarea sa, în 13 februarie 1928, fondul a servit drept soluție emblematică de investiții pentru societatea de administrare de investiții Amundi Pioneer Asset Management.
  • Fondul Pioneer face parte dintr-o familie de fonduri mutuale și strategii instituționale administrate de Amundi Pioneer. Aceste portofolii includ o gamă de strategii de venit fix, de active multiple (multi asset) și acțiuni, care sunt construite pe baza filozofiei de investiții dezvoltate de fondatorul fondului Pioneer, Philip Carret, unul dintre primii investitori ai lumii care a abordat strategia „Value Investing”. În concordanță cu filozofia de investiții a lui P. Carret, portofoliile noastre de acțiuni se concentrează pe investiții în ceea ce credem că sunt companii de înaltă calitate, cu potențial de creștere, potențial de venit atractiv pe termen lung și cu modele de afaceri durabile. Filozofia noastră de investiții de bază este pusă în practică într-o gamă largă de strategii care investesc în companii americane cu capitalizare medie și mare care urmăresc strategia „Value”, în companii cu capitalizare medie și mare care urmăresc strategia „Growth”, precum și în companii care sunt fundamentale pentru economia americană, dar și în companii internaționale.

Fără alcool, tutun și jocuri de noroc

Unul dintre principiile de investiții pe termen lung ale lui P. Carret a fost acela de a evita acțiuni ale companiilor care produc alcool, tutun și jocuri de noroc – o abordare derivată din ceea ce longevivul investitor a numit abordarea sa de „valoare de bază” în investiții, strategie care urmărește, printre altele, să investească în companii care oferă bunuri și servicii cu adevărat utile. Acest principiu primar a fost menținut în întreaga istorie a fondului. Deși acest principiu nu este menționat explicit în prospectul fondului, iar Amundi Pioneer nu este condiționată de această abordare, fondul Pioneer nu a investit niciodată în aceste domenii.

  • La sfarsitul lunii decembrie 2017, cinci dintre cele șase fonduri de acțiuni administrate de Amundi
    Pioneer, cu investiții în companii cu capitalizare mare, aveau calificativ peste medie sau ridicat de la
    Morningstar Sustainability Ratings. Acesta măsoară cât de bine companiile din portofoliul fondurilor gestionează riscurile și oportunitățile sociale, de mediu, și de guvernanță față de principiile de investiții responsabile. Aceasta comparație este făcută cu celelalte fonduri din aceeași categorie Morningstar.
  • Fondul Pioneer, cu active în valoare de 5 miliarde de dolari în administrare la 31 decembrie 2017, a menținut aceeași filozofie consecventă sub conducerea a numai cinci manageri de portofoliu pe parcursul lungii sale istorii.

Administrat de Amundi

În România, investitorii au acces indirect la fondul american, prin intermediul unui subfond european, o replică a acestuia, denumit Amundi Funds II – U.S. Pioneer Fund. Subfondul este înregistrat în Luxemburg și administrat de americanul John Carey, folosind metodele dezvoltate încă din 1928.

Amundi este cel mai mare administrator de investiții din Europa, considerând activele aflate în gestiune, și este printre primii 10 la nivel global. Prin integrarea Pioneer Investments, Amundi gestionează acum active de peste 1.400 de miliarde de euro în șase centre principale de administrare a investițiilor. Amundi oferă clienților săi din Europa, Asia-Pacific, Orientul Mijlociu și America o bogată expertiză de piață și o gamă largă de competențe în tot spectrul strategiilor de investiții active, pasive și al activelor reale din universul investițional. Cu sediul în Paris și listat la bursă din noiembrie 2015, Amundi este cel mai mare administrator de investiții din Europa și ocupă locul cinci la nivel internațional, luând în considerare capitalizarea bursieră.

Sursa: Fondul Pioneer a aniversat 90 de ani

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele