Ford a dezvăluit noul pick-up Ranger

0

Ford a dezvăluit noul pick-up Ranger, disponibil începând cu mijlocul anului 2019, cu mai multă putere, mai multă eficientă, un nivel mai ridicat de rafinament și tehnologii avansate de asistență a șoferului.

Noua versiune a celui mai vândut pick-up din Europa introduce motorul diesel Ford EcoBlue de 2.0 litri cu reducere catalitică selectivă (SCR) pentru emisii optimizate,  în combinație cu noua transmisie automată cu 10 trepte. Nouă gamă Ranger va fi reprezentată și de versiunea Bi-turbo a motorului EcoBlue de 2.0 litri: aceasta dezvoltă 213 CP și 500 Nm – cu 13 CP și 30 Nm mai mult față de actualul diesel TDCi de 3.2 litri, valori care permit creșterea capacitatatilor de încărcare ale vehiculului.

 

Disponibil în versiunile de caroserie Regular Cab, Super Cab și Double Cab, noul Ranger oferă un sistem 4×4 în echiparea de bază și le pune la dispoziția șoferilor care-și doresc mai multă tehnologie noi sisteme care îmbunătățesc conectivitatea și confortul, implicit pachetul de infotainment Ford SYNC 3 și modemul on-board FordPass Connect.

Ranger oferă în echiparea standard Sistemul de asistență pre-coliziune cu depistarea pietonilor (Pre-collision Assist with Pedestrian Detection) și Limitatorul de viteză inteligent (Intelligent Speed Limiter). Sunt disponibile, de asemenea, Sistemul de asistență activă la parcare (Active Park Assist) și o gamă deja existentă de tehnologii avansate de asistență a șoferului care au rolul de a reduce stresul la volan și de a limita efectele unor nedorite coliziuni.

 

“Noul Ford Ranger pune la dispoziție clienților o combinație între puterea de tracțiune, eficiența consumului de combustibil și tehnologia inteligentă de asistență a șoferului, iar motorul nostru EcoBlue de ultimă generație, echipat cu cea mai recentă tehnologie de reducere catalitică selectivă (SCR), întrunește cele mai stricte reglementări privind emisiile. Noul nostru Ford Ranger Raptor va duce entuziasmul și mai departe apetitul pentru curse în deșert și pentru un stil de viață extrem de off-road, atunci când va fi disponibil la vânzare pentru pasionații de aventură”, spune Roelant de Waard, vicepreședinte al birourilor de Marketing, Vânzări și Service în cadrul Ford Europa.

Versiunile Double Cab echipate cu motoarele superioare din gamă oferă acum tehnologia Active Noise Control (Control activ al zgomotului), care îmbunătățește și mai mult nivelul de rafinament. Vârful de gama Ranger Wildtrak și luxosul Ranger Limited oferă elemente premium, inclusiv un mecanism care facilitează închiderea capacului benei.

Cu o linie de capacități off-road de vârf în segment – 800 de milimetri adâncimea maximă a vadului de apă și 230 de milimetri garda la sol – noul Ranger este gândit și construit pentru a atacă în mod confortabil suprafețe de rulare extreme, indiferent dacă vehiculul este utilizat la muncă sau în timpul liber. Unghiul de atac de 29 de grade și unghiul de degajare de 21 de grade le permit șoferilor să aibă încredere în mașină pe pantele și rampele abrupte. Avantajele din off-road sunt dublate de o capacitate de tractare de până la 3500 de kilograme și de o capacitate de încărcare de până la 1252 de kilograme.

Ford Ranger a înregistrat 51.500 de unități vândute în Europa în 2018, valoare care îl transformă în lider de piață, cu o creștere de 15% față de anul 2017. Noul Ranger Raptor – cel mai agresiv și mai rapid Ranger din istorie, model dezvoltat de divizia Ford Performance – va fi și el disponibil de la mijlocul anului 2019 pentru clienții europeni care-și doresc un nivel ridicat de sportivitate.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele