Ministerul Turismului a prezentat noul videoclip de promovare a României

0

Ministerul Turismului a prezentat duminică seara, pe diferite canale TV si social media, videoclipul de promovare a zonelor turistice din România.

Videoclipul durează trei minute și 33 de secunde, iar în perioada următoare urmează să fie prezentate și versiuni mai scurte, a menționat Bogdan Trif, ministrul Turismului, într-o emisiune la Antena 3.

„România, o destinație pentru 365 de zile de vacanță pe an”, este sloganul sub care ministerul de resort a publicat videoclipul pe pagina de Facebook.

Citete aici despre Rovana Plumb

Pe coloana sonoră se aude naistul Nicolae Voiculeț, iar Ilie Năstase este singura vedetă care apare în clip, deoarece este primul număr 1 din istoria tenisului. „Te aștept în țara mea. Pentru mine, România rămâne numărul 1”, spune Ilie Năstase.

Pe lângă monumente, videoclipul cuprinde secvențe din cluburi și de la festivalurile de muzică destinate tinerilor. Totodata, ministerul Turismului pregătește si un ghid turistic online.

Acest ghid poate fi accesat atât pe un site, cât şi printr-o aplicaţie pentru telefonul mobil. „Este important ca omul să poată să aibă acces la informaţie, să ştie ce obiective turistice există în ţara noastră, cu alte cuvinte să îşi cunoască ţara mai bine, să poată să îşi aleagă el inclusiv traseul pe care îl doreşte. Este important acest lucru pentru că nu am avut această modalitate de promovare. (…) În mai multe limbi de circulaţie internaţională şi, bineînţeles, o să fie şi într-o limbă asiatică. (…) Este o ţintă a noastră să aducem cât mai mulţi turişti şi din această zonă. Să nu uităm că doar China exportă, scuzaţi-mi expresia, anual 120 de milioane de turişti. Este strigător la cer că noi reuşim să atragem an de an un număr foarte mic, anul trecut au fost doar 35.000 de turişti din această ţară. Este un target al nostru, mai ales că avem un parteneriat special cu China. Am reuşit, mai mult decât atât, anul acesta să diminuăm perioada de emitere a vizelor pentru România pentru cetăţenii chinezi. Se pot face inclusiv online, iar durata medie este undeva la 48 de ore”, a declarat Trif.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele