Fost ministru al educaţiei pe facebook: „PLM. Plec La Muncă”

Informateca

Liviu Pop, fost mninistru al Educaţiei, le-a transmis marţi dimineaţă un mesaj oarecum bizar celor care îl urmăresc pe Facebook. „PLM. Plec La Muncă“, a scris Pop, încercând să explice prima parte a mesajului, cu toate că aceste trei litere reprezintă o prescurtare de la termeni din argoul limbii române. „Bună dimineaţa, prieteni! Eu, Pop Liviu Marian, plec la muncă, voi ce faceţi? #LMP“, a fost mesajul fostului ministru al Educaţiei,mesaj alăturat unei poze în care un bărbat merge printr-un parc.

În ciuda faptului că un ministru al educaţiei, fost sau actual, ar trebui să fie un exemplu în întreaga societate în ceea ce priveşte educaţia, cei 7 ani de acasă, să aibă un vocabular cât mai bogat sau limba natală să fie vorbită cât mai corect, fostul ministru Liviu Pop gafează la toate aceste minime cerinţe.

Cu bună ştiinţă, face o glumă cel puţin nepotrivită şi incombatibilă cel puţin cu funcţia ocupată până în urmă cu puţin timp, cea de ministru al educaţiei.

Cele trei litere folosite de fostul ministru reprezintă altceva în argoul limbii române, în niciun caz faptul că se pleacă la muncă.  Nici comentariile internauţilor nu s-au lăsat mai prejos:  „PLM, cred că ne iei la mişto“, „Vezi să nu te împiedici de vreo carte şi să-ţi rupi iar genunchele“, „Doar că e greşită poza. Bănuiesc că dumneavoastră nu mergeţi în tălpi, ci în genunche“ sau „Mai bine postai PLF ( plec la FURAT) pentru ca noi nu am auzit sau vazut PSD-isti muncind ! STF“ sunt doar câteva dintre reacţiile la mesajul fostului ministru al Educaţiei.

Citeşte şi Liviu Pop: „Am preferat să blocăm anumite reforme în educaţie pentru că ne era mai comod”

Liviu Pop, fostul ministru al educaţiei, s-a remarcat în cele câteva luni din funcţia de ministru cu o serie de greşeli gramaticale.

Citeste si...  Aproximativ 24 de mii de contestaţii au depus candidaţii de la Evaluarea Naţională 2018

În parlament, când era încă in funcţia de ministru al educaţiei, declara în plenul Senatului că: „În viaţă există greşeli şi erori, greşelile se pot corecta, erorile nu”.

De Vlad Mitu

 


Distribuie articol:
Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *