Fost șef ANAF publică documente de la Antifraudă despre controlul la HotNews.ro: “Aceasta e o analiza de risc falsificată, cu motive inventate”

0

Fostul șef al Fiscului, Gelu Ștefan Deaconu, prezintă pe Facebook documente de la Fisc despre care susține că probează faptul că Antifrauda a acționat la comanda politică în cazul controlului efectuat la HotNews.ro în 2017. ”In regimul iliberal PSD-Dragnea, presa care-i critică e controlată la comandă de ANAF! Scopul: intimidare și răzbunare! Astăzi: cazul Hotnews!”, scrie Diaconu pe Facebook.

Documentul prezentat este o notă întocmită de Direcția Generală Antifraudă Fiscală în iulie 2007 privind controlul la HotNews.ro.

Diaconu mai scrie că ”motivul inventat de slugile lui Dragnea puse la șefia ANAF în analiza de risc” pentru a justifica controlul se bazează pe observația că ”a fost identificat cu un numar mare de vizitatori unici pe zi, potrivit trafic.ro, ce ar fi trebuit să genereze un volum mare a veniturilor și implicit al profitului”.

”Ca fost presedinte ANAF sustin public ca aceasta este o analiza de risc falsificata, cu motive inventate!”, susține Diaconu, care subliniază că după patru luni și jumătate de cotrol, procesul verbal conține constatări ”de râsul curcilor”.

”La sfarsitul acestor dezvaluiri, daca nimeni nu se va sesiza din oficiu, voi depune o plangere penala la care voi atasa documentele care mi-au parvenit zilele acestea. Peste 90 de pagini!”, anunță fostul șef al fiscului în postarea de pe Facebook.

Acesta descrie ceea ce el numește mecansimul de control politic:

”-se numeste un sef nou la structura de analiza de risc a ANTIFRAUDEI in persoana unei unelte manevrabile, numitul Catoiu;
-acesta falsifica la comanda produsele analizei de risc, inventand pur si simplu riscuri fiscale “majore” care ar impune un control imediat al ANTIFRAUDEI;
-dupa controlul operativ al ANTIFRAUDEI, fie se cauta o “gaselnita” penala, fie se solicita efectuarea unui control fiscal Directiei de Inspectie Fiscala sau “controlul” averilor opozanților lui Dragnea.”, mai scrie Gelu Diaconu, care anunță că săptămâna viitoare va revei cu documente în cazul Rise Project, site controlat de fisc la fel ca HotNews.ro.

Context. Controlul dispus în luna iulie 2017 de Antifrauda, brațul armat al fiscului, la HotNews.ro a avut loc după o serie de anchete publicate de site despre afacerile familiei Dragnea: dezvăluri despre ferma de porci de la Salcia, legăturile cu Teldrum și afacerea Belina. Tot anul trecut, Rise Project a publicat o serie de anchete despre legăturile lui Dragnea cu TelDrum și afacerile imobiliare ale companiei din Teleorman în Brazilia.

Vezi mai jos principalele anchete publicate de HotNews.ro, semnate de Marian Păvălașc și Dan Tăpălagă,  înainte de efectuarea controlului declanșat de Antifraudă în iulie 2017

Citește și Dragnea a cedat în fața cererilor Exxon și OMV la legea offshore. Legea, amendată în Senat în favoarea marilor companii care vor să extragă gaze din Marea Neagră

De Vlad Mitu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele