Netflix se extinde pe piața jocurilor video

0

Netflix îşi accelerează extinderea pe piaţa jocurilor video cu planuri de a-şi dubla catalogul de oferte până la sfârşitul anului, dar, deocamdată, puţini dintre abonaţii gigantului de streaming se şi joacă.

 

Din noiembrie anul trecut, compania a lansat jocurile ca o modalitate de a menţine utilizatorii implicaţi între lansările de filme.

Jocurile sunt accesibile numai abonaţilor, dar trebuie descărcate ca aplicaţii separate.

Jocurile au fost descărcate în total de 23,3 milioane de ori şi au o medie de 1,7 milioane de utilizatori zilnic, conform Apptopia, o companie de analiză a aplicaţiilor. Adică mai puţin de 1% din cei 221 de milioane de abonaţi Netflix.

Importanţa jocurilor pentru strategia generală a Netflix a crescut fără îndoială în ultimele luni, deoarece compania se confruntă cu o concurenţă intensă pentru atenţia utilizatorilor.

În trimestrul al doilea, Netflix a pierdut aproape un milion de abonaţi, după ce a pierdut 200.000 de abonaţi în primul trimestru – primul declin al numărului de abonaţi în mai mult de un deceniu.

Într-o scrisoare adresată acţionarilor anul trecut, Netflix a numit Epic Games şi TikTok printre cei mai mari rivali ai săi.

Unul dintre numeroasele avantaje ale Netflix în urmărirea strategiei sale este capacitatea de a stimula implicarea dincolo de momentul în care un show apare pentru prima dată pe platformă”, a spus analistul Prosek Partners, Tom Forte.

Putin a reușit să reaprindă conflictul armat dintre Armenia și Azerbaijan

Totuşi, directorul operaţiunilor Netflix, Greg Peters, a spus anul trecut că compania a avut ”multe luni şi, sincer, ani” în a învăţa cum jocurile pot menţine clienţii pe platforma companiei.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele