Alexander Adamescu poate fi extrădat

0
Forumul Judecătorilor din România nu susține amnistia și grațierea
- Reclama -

Alexander Adamescu, fiul afaceristului Dan Adamescu, a primit din partea judecătorilor britanici o decizie de extrădare, însă hotărârea magistraţilor din Londra poate fi contestată cu apel, au declarat pentru Mediafax surse din cadrul anchetei. Surse din cadrul anchetei au precizat, pentru agenţia de presă Mediafax, că Alexander Adamescu, fiul lui Dan Adamescu, a primit o decizie de extrădare din partea judecătorilor britanici, însă hotărârea nu este executorie şi poate fi contestată cu apel.

La finalul lunii martie, DNA anunţa că Alexander Adamescu a fost arestat preventiv după ce, în cadrul procedurii de executare a mandatului european de arestare, avocatul său a prezentat în instanţă un document neasumat de Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP). „Din informaţiile primite de la autorităţile britanice a rezultat că, în cursul judecării procedurii de executare a mandatului european de arestare de către o instanţă din Marea Britanie, la data de 31 ianuarie 2018, apărătorii inculpatului Adamescu Bogdan Alexander ar fi prezentat în faţa instanţei de judecată din Londra un document care ar fi fost emis, în aparenţă, de o instituţie din România, respectiv Administraţia Naţională a Penitenciarelor. Documentul nu a fost însă asumat de Administraţia Naţională a Penitenciarelor”, arăta DNA.

Ca urmare, pe 2 martie 2018, în cadrul procedurii de executare a mandatului european de arestare, instanţa de judecată din Londra a dispus faţă de Alexander Adamescu înlocuirea măsurii controlului judiciar cu cea a arestării preventive. Curtea de Apel Bucureşti a emis pe 6 iunie 2016 un mandat european de arestare pentru Alexander Adamescu, cercetat de procurorii anticorupţie pentru săvârşirea a două infracţiuni de dare de mită. În baza acestui mandat, având în vedere că Alexander Adamescu se află în Marea Britanie, a fost iniţiată procedura de predare a acestuia.

Reamintim faptul că o serie de personalități politice au dat fuga din țară în ultimii ani victimizându-se și creând tot felul de conspirații unele mai halucinante decât altele. Cei mai la modă par a fi în prezent procurorii și oamenii din servicii care sunt aproape în întregime niște abuzatori de infractori care atentează la viața și libertatea inculpaților, din cauza cărora spun ei, că nu pot avea parte de un proces sau  de o apărare așa cum ar trebui, că anumite drepturi le sunt încălcate.

Iată o parte din lista celeberilor fugari ai Romaniei: Alexander Adamescu, Puiu Popoviciu, Sebastian Ghita, Radu Mazare, Alina Bica, Marko Attila, Elan Schwartzenberg, Codruț Marta, Ioan Bene, Elena Udrea, Vlad Cosma.

- Reclama -

Citește și Fugarii României episodul 2

 

Autor: Vlad Mitu

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele