Fostul ambasador al României în Franța, Luca Niculescu, numit secretar de stat în MAE

1

Decizia schimbării funcției a fost publicată vineri seara în Monitorul Oficial, iar Niculescu se va ocupa cu procesul de aderare a României la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică.

Aminti, OCDE a lansat negocierile privind aderarea României la organizație în la începutul anului în curs.

Aceste negocieri presupun o evaluare riguroasă a alinierii țării la instrumentele și bunele practici ale Organizației, realizată de peste 20 de comitete tehnice ale OCDE, în baza unei foi de parcurs ce va fi elaborată în următoarea perioadă.

Cine este Luca Niculescu

Înaintea postului de ambasador în Franța, Andorra și Monaco, Luca Niculescu a fost redactor-sef al RFI Romania, fiind licentiat in Jurnalism si având un master in Jurnalism european la Strasbourg.

A fost corespondent in Romania al cotidianului Liberation, precum și al radiourilor și televiziunilor France Info, France Inter, France Culture și TV 5.

Luca Niculescu a fost rechemat din funcție prin decret al președintelui Klaus Iohannis la jumătatea lunii trecute.

A fost o mare onoare să reprezint România în Franța timp de peste șase ani. În toată această perioadă, am lucrat zilnic pentru ca relația atât de specială dintre București și Paris să fie și mai strânsă, ca legăturile dintre noi să fie și mai puternice, în toate domeniile. Pentru că, fie că vorbim despre politică, economie, cultură, apărare, societate civilă, parteneriate între localități – nu există un singur sector în care relațiile noastre să nu fie de o mare intensitate. Când vine vorba despre Franța, ‘românii au memoria inimii’, după cum spunea Titulescu”, afirma el la acel moment.

A fost, de asemenea, un privilegiu să reprezint România în Principatul Monaco și Principatul Andorra. Iar, dincolo de chestiunile bilaterale, am avut marea șansă sa promovez alte dosare pasionante – cum ar fi aderarea la OCDE, unde procesul a început cu succes. Sau relația tot mai puternică cu Organizația Internațională a Francofoniei”, adăuga luna trecută fostul ambasador român la Paris.

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele