UPDATE: Fostul număr doi în SRI, generalul Coldea, trecut în rezervă

Șeful SRI Eduard Hellvig a solicitat președintelui Klaus Iohannis trecerea în rezervă a generalului Florian Coldea, după ce acesta a cerut eliberarea din funcție, a comunicat Serviciul Român de Informații.

0
florian coldea

Potrivit sursei citate, motivele pentru care Coldea a făcut acest gest „țin de demnitatea și onoarea militară și de riscul afectării grave a instituției”.

UPDATE: Președintele Klaus Iohannis a semnat trecerea în rezervă a lui Florian Coldea și eliberarea acestuia din funcție.

Coldea a fost în ultimele zile în centrul unui scandal după ce fostul deputat Sebastian Ghiţă a prezentat, într-o înregistrare difuzată de România tv, dovezi potrivit cărora între Ghiță și fostul număr doi din SRI ar fi existat o relație apropiată.

Fostul deputat a mai susținut că binomul „ Coldea – Kovesi” îl are „prizonier” pe preşedintele Klaus Iohannis, aflat sub ameninţarea unor dosare penale atât pe numele său, cât şi al soţiei sale, Carmen Iohannis.

În urma informațiilor prezentate de Ghiță, Florian Coldea a fost suspendat din funcți de prim-adjunct al șefului SRI, pe data de 12 ianuarie.

SRI a format o comisie de anchetă care a demonstrat însă că generalul Florian Coldea nu a încălcat legea, regulamentele militare și codul deontologic.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele