Fostul președinte francez Valéry Giscard d’Estaing a murit

1

Fostul preşedinte francez Valéry Giscard d’Estaing, un susţinător al integrării europene care a contribuit la modernizarea societăţii franceze în anii ’70, a murit la vârsta de 94 de ani din cauza covic-19.

 

Fostul şef de stat a murit acasă, la  Loir-et-Cher, a anunţat miercuri pe Twitter Fundaţia Valéry Giscard d’Estaing.

”Starea sănătăţii sale s-a degradat şi a murit din cauza covid-19”, a precizat fundaţia.

”Potrivit voinţei sale, funealiile sale se vor desfăşura în cea mai strictă intimitate familială”, a anunţat fundaţia.Spitalizat în septembrie la Spitalul Georges-Pompidou, la Paris, fostul preşedinte al Republicii franceze în perioada 1974-1981 a fost internat la spital din nou, luna trecută, la Tours (Indre-et-Loire).Moartea lui Valéry Giscard d’Estaing, anunţată de mai multe publicaţii, a fost confirmată miercuri seara de către Palatul Elysée.

”Acest uriaş servitor al statului a fost inspector financiar, primar, deputat francez şi european, ministru, preşedinte de regiune, membru al Consiliului Constituţional, academician şi preşedinte al Republicii. El a acţionat astfel în favoarea intersului general tiimp de 65 de ani, la toate nivelurile naţiunii. Indiferent de funcţie, el a servit Franţa”, subliniază preşedinţia franceză.

Italia interzice participarea la slujba din noaptea de Crăciun

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele