Disidentul rus Aleksei Navalnîi a devenit „croitoreasă” în închisoare

0

Opozantul regimului Putin a declarat marţi că s-a înscris la un atelier de cusut în închisoare şi a devenit „croitoreasă”, glumind că această experienţă i-a schimbat atitudinea faţă de mişcarea feministă.

Navalnîi, în vârstă de 45 de ani, a spus pe Instagram că autorităţile din închisoare le cer deţinuţilor să muncească şi le oferă posibilitatea de a alege între diverse roluri, printre care se numără gătitul şi cusutul, scrie Reuters.

Politicianul a spus că a ales să devină ceea ce conducerea închisorii numeşte croitoreasă – „shveya” în limba rusă, deși acest cuvânt este folosit în mod normal doar pentru femei.

El a glumit în această postare, spunând că acest cuvânt ar trebui să aibă şi o formă masculină în limba rusă. Experienţa l-a făcut să fie mai înţelegător faţă de oamenii pe care îi ironizase anterior pentru că cereau noi substantive cu genuri diferite.

Aleksei Navalnîi, cel mai proeminent critic al preşedintelui Vladimir Putin, ispăşeşte o pedeapsă de doi ani şi jumătate într-o închisoare dură pentru că ar fi „încălcat termenii eliberării condiţionate”.

Această postarea a apărut în ziua în care Putin a avut o convorbire video cu preşedintele american Joe Biden. Statele Unite au impus sancţiuni Rusiei după otrăvirea lui Aleksei Navalnîi cu un agent neurotoxic anul trecut, dar Moscova respinge acuzaţiile aduse.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele