FSANP: Pregătim o nouă plângere penală pentru abuz în serviciu pe numele ministrului Tudorel Toader

0
- Reclama -

Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP) anunţă că pregăteşte o nouă plângere penală pentru abuz în serviciu pe numele ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, pe motiv că angajaţii din penitenciare nu-şi primesc banii pentru orele suplimentare.

„Pregătim o nouă plângere penală pentru abuz în serviciu pe numele ministrului Tudorel Toader; cât încă mai avem legi. Deşi a avut peste trei luni la dispoziţie pentru a clarifica modul în care trebuie plătite orele suplimentare pentru angajaţii din penitenciare, azi, 10 iulie – zi de salariu, angajaţii din penitenciare nu-şi primesc banii pentru orele suplimentare pentru că ministrul Justiţiei întârzie semnarea unui ordin.

În urma protestelor organizaţiilor sindicale, în Parlament, s-a aprobat prin Legea nr. 79/2018 ca orele suplimentare care nu pot fi recuperate în termen de 60 de zile să fie plătite angajaţilor din penitenciare şi poliţie începând cu data de 1 aprilie.

În consecinţă, la salariul din iulie ar fi trebuit plătite orele nerecuperate în aprilie. Ceea ce nu este posibil, din vina ministrului Justiţiei”, se arată într-un comunicat de presă al FSANP.

Citește și Tăriceanu arată că îi pasă de constituție, doar când vrea

Angajaţii din penitenciare mai au de recuperat peste un milion de ore suplimentare din perioada 2016 – 2018 pentru care trebuie găsită o soluţie legislativă şi bugetară.

- Reclama -

Guvernul trebuie să plătească această datorie de peste 10,5 milioane de euro angaja%C

- Reclamă -