Fostul vicepreședinte al băncii Gazprom, mort în condiții suspecte

1

Moartea lui Vladislav Avaev, fostul președinte al Gazprombank, una dintre cele mai puternice bănci din Rusia, a soției și a fiicei acestora a survenit în cursul zilei de luni, 18 aprilie. Condițiile sunt cel puțin suspecte, bancherul fiind apropia de regimul criminal al lui Putin.

 

Potrivit Tass, agenția de știri controlată de Kremlin, Avaev (51 de ani) și-ar fi împușcat soția Elena (47 de ani) și fiica Maria (13 ani), după care s-ar fi sinucis.

Jurnaliștii de la Tass afirmă că cele trei cadavre au fost descoperite în apartamentul de pe bulevardul Universitetsky Prospekt, o zona rezidențială de lux aflată la 10 kilometri de Piața Roșie.

Autoritățile au fost alertate în cursul după-amiezei de ieri de către fiica cea mare a cuplului Avaev, o tânără de 26 de ani pe nume Anastasia.

Aceasta a fost chemată de șoferul familiei, care nu a reușit să intre în apartament, deși ar fi fost convocat de Vladislav Avaev, deoarece ușa ar fi fost blocată din interior.

Departamentul de criminalistică al Poliției Moscova a anunțat că principala ipoteză urmărită în anchetă este dubla crimă, urmată de sinucidere. Vladislav Avaev ar fi deținut 13 arme de foc, iar mobilul omorurilor ar fi un conflict domestic violent.

Pistolul cu care ar fi fost curmate cele trei vieți a fost găsit în mâna lui Vladislav Avaev, iar investigatorii au mai declarat că n-au găsit semne ale prezenței unei alte persoane în apartament în momentul producerii tragediei.

Șoferul lui Avaev a declarat jurnaliștilor că angajatorul său ar fi fost în mare formă și că nu înțelege ce s-a întâmplat.

Gazprombank este unitatea financiară prin intermediul căreia toți clienții Rusiei fac plățile legate de furnizarea gazului metan.

Informațiile din biografia publică a lui Avaev arată puține date despre perioada în care a lucrat la Gazprombank și rolul avut acolo. A primit mai multe distincții din partea statului rus, pentru merite deosebite și a părăsit funcția de conducere de ceva vreme

În ultimii ani, era implicat în administrarea unei afaceri semi-private, fiind menționat în mass-media drept unul dintre fondatorii Carbonix, despre care se spune că produce „implanturi de carbon care înlocuiesc oasele”.

Vezi și Cîțu către Zelenski: ”Rusia trebuie izolată complet”

Jurnaliştii ruși i-au făcut recent portretul unui alt fondator al acestei companii, Anastasia Karneeva, fiica adjunctului şefului Rostec (un conglomerat de firme din industria tehnologiei și apărării controlat de statul rus), generalul pensionar FSB Nikolai Volobuev. Carbonix și una dintre subsidiarele Rostec sunt fondatorii companiei RT-Carbon, care a fost condusă de Vladislav Avaev.

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele