Frământări în PSD cu Liviu Dragnea la timonă, iar Nicolae și Bacalbașa în corzi

0

Președintele PSD Liviu Dragnea strânge rândurile în partidul stat și își urechează vânos colegii cu atitudini care pot face rău partidului.

Trei dintre PSD-iștii cu atitudini deviante sunt Șerban Nicolae, Nicolae Bacalbașa sau Cătălin Rădulescu ”mitralieră”. Toți au dat dovadă de comportamente feudale sau chiar penale, cu implicații grave la nivelul societății românești.

Un alt PSD-ist cu declarații neconforme este ministrul muncii, Lia Olguța Vasilescu. Domnia sa însă retrage atent orice declarație nu este pe placul șefului său de partid.

Fostul primar de Craiova a declarat vineri că are intenția să plafoneze indemnizațiile mamelor rămase acasă doi ani în creșterea copiilor, iar azi declară că poate renunța fără probleme la o astfel de inițiativă. Trebuie însă subliniat că 97% dintre indemnizații sunt sub plafonul de 5000 de lei.

Deputatul Cătălin Rădulescu ”mitralieră” a fost deja penalizat de PSD, el aflându-se acum în afara partidului. Necazurile acestuia survenite în urma declarațiilor iresponsabile din luna martie i-au atras acum și ”necazuri” penale. Încă parlamentar, Rădulescu a fost pus sub acuzare de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), în urma anchetei desfăşurate după declaraţii.

Șerban Nicolae, senator PSD pare să fie interesat doar de legea grațierii, chiar dacă România și românii nu ar beneficia în nicun fel de o astfel de lege. Senatorul, (fost șofer personal) apropiat al fostului senator PSD, Catalin Voicu ajuns după gratii pentru fapte grave de corupție.

Nicolae nu a reușit să își motiveze demersurile legislative, în schimb a reușit să îl atragă de partea sa pe Traian Băsescu.

Fostul președinte este într-adevar interesat de o lege a grațierii care să treacă cu amendamentele propuse de domnia sa.

Dacă legea ar trece cu propunerile lui Traian Băsescu, aceasta ar fi de mare ajutor Elenei Udrea sau Ioanei Băsescu, ambele cu mari probleme în acest moment.

Astăzi, Nicolae și-a pierdut toate funcțiile în partid deși crede că nu a greșit cu nimic. Domnia sa a declarat că ”Am spus colegilor că nu am greşit cu nimic, nici faţă de partid, nici faţă de domnul Dragnea. Nu mă leg cu lanţuri de nicio funcţie. Deocamdată nu mi s-a reproşat că am încălcat programul de guvernare pe Justiţie. Poate că ideile mele pe Justiţie nu corespund”.

Nicolae pare că nu îl ascultă pe Dragnea, șeful PSD a declarat explicit că legea grațierii nu face parte din prioritățile partidului.

Liviu Dragnea a declarat explicit: ”Obiectivul PSD este aplicarea programului de guvernare aşa cum a fost prezentat în campanie, nu graţierea faptelor de corupţie”.

Al treilea PSD-ist pedepsit este deja de domeniul tabloidelor. Deputatul Nicolae Bacalbașa a depășit limta decenței chiar și pentru o conversație înfierbântată de colț de stradă.

Bacalbașa a ținut un discurs de la tribuna Camerei Deputaților care a degenerat într-un monolog abject cu injurii la adresa unei colege din opoziție. Pentru limbajul sub-urban Nicolae Bacalbașa a fost suspendat șase luni din PSD.

Orice patid stat are nevoie de un lider puternic și omnipotent, iar Liviu Dragnea pare să-și asume rolul. Șeful PSD a declarat pentru Adevărul, după declarațiile Olguței Vasilescu, că o parte dintre colegii săi ”au căpătat un obicei prost: comunică numai efectele. O să-mi iau jumătate de normă la Guvern”.

Prezența sa la Guvern îl va ține departe de paradisul său din Brazilia, dar ar fi o realizare mult dorită de liderul PSD.

Liviu Dragnea nu poate fi șef al Guvernului pentru că legea nu permite unui condamnat penal să dețină o astfel de demnitate.

sursa foto: Academia Cațavencu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele