Francezii, impresionaţi de sprijinul primit din partea României după incendiul de la Notre-Dame

0

Ambasadorul Franţei în ţara noastră, Michele Ramis, care s-a declarat copleşită de dovezile de solidaritate, iar sprijinul primit din partea României după incendiul de la catedrala Notre-Dame i-a impresionat pe francezi. 

„Incediul de la Notre-Dame a fost un şoc pentru francezi, nimănui nu-i venea să creadă. Apoi, după ce lumea a înţeles ce se întâmplă, a simţit neputinţă, după care, din fericire, incendiul a fost stins. Apoi am simţit tristeţea. Catedrala este afectată, dar nu distrusă şi va fi reconstruită. Vreau să spun că am primit un sprijin uriaş din partea românilor, iar acest lucru ne-a impresionat. Am primit dovezi de solidaritate, donaţii, de fapt primarul Bucureştiului i-a scris edilului din Paris pentru a-şi anunţa donaţia. Sunt firme private… Sunt foarte emoţionată, fiindcă nu ne-am imaginat că solidaritatea poate ajunge atât de departe, iar acest lucru dovedeşte că patrimoniul, cultura pot antrena mobilizare şi emoţie”, a declarat Michele Ramis, ambasadorul Franţei în România.

Citeşte şi Gabriela Firea își donează 10% din salariul pe trei luni pentru Catedrala Notre Dame

Cauza cea mai probabilă a incendiului de la Notre-Dame ar fi fost un scurtcircuit – potrivit unei surse din poliţia franceză. Oficialul a vorbit sub condiţia anonimatului despre investigaţia aflată în desfăşurare. El a spus că investigatorii încă nu pot lucra în interior din motive de siguranţă. Se lucrează la consolidarea monumentului. Există „puncte de fragilitate majoră”, potrivit ministrului Culturii.

Citeşte şi UiPath, startup românesc, donează 1 mil. euro pentru reconstrucția catedralei Notre Dame

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele