Francezul Thomas Lievremont schimbă tot la naționala de rugby a României

0

Thomas Lievremont, noul selecţioner al naţionalei României, a declarat într-un interviu pentru FR de Rugby, că va implementa un nou sistem de joc şi aşteaptă de la jucători un angajament 100%.

”Vom începe cu un staff nou, cu câţiva jucători noi, vom avea, de asemenea, şi un nou sistem de joc. Totul va fi însă construit având puţin timp de pregătire, ceea ce este extrem de palpitant. Am lucrat şi cu staff-ul precedent, au fost lucruri cu adevărat bune pe care le-am văzut şi altele care nu au mers aşa cum ar fi trebuit. Aduc o metodă nouă de pregătire, însă trebuie ca staff-ul şi jucătorii să se armonizeze cât mai bine pentru a putea funcţiona cat mai repede şi cât mai productiv. Cei care doresc să continue şi să vină la echipa naţionala trebuie să fie exemplari în tot ceea ce fac, pentru a putea crea o nouă dinamică a grupului. Când joci pentru ţară nu trebuie să o faci cu jumătăţi de măsură, i-am văzut întotdeauna pe jucătorii români dând 100% în teren pentru echipă, pentru ţara lor şi asta trebuie să continue. De asemenea, voi cere jucătorilor mai multă intensitate şi mai mult efort în ceea ce priveşte pregătirea fizică, dar şi o schimbare majoră în ceea ce priveşte stilul lor de viaţă”, a spus Lievremont, care a câştigat cu echipa Franţei de trei ori Turneul celor Şase Naţiuni, în 1998 şi 2004 (Marele Şlem) şi 2006 şi a fost şi vicecampion mondial cu echipa în 1999.

Lievremont a precizat că va urmări personal evoluţia jucătorilor români din Franţa şi va desemna un tandem care să evalueze evoluţia jucătorilor din ţară: ”Mulţi jucători evoluează în Franţa, le voi urmări meciurile, apoi preparatorul fizic, Olivier Rieg, va face acelaşi lucru legat de timpii de joc pe care îi vor avea şi forma în care se afla. Este important ca pentru această selecţie să avem şi în România un tandem asemănător şi în zilele următoare vom anunţa oficial numele persoanelor care îi vor monitoriza pe jucătorii din campionatul intern”.

În urma deciziei World Rugby de a descalifica România de la Cupa Mondială 2019 din Japonia şi de a o penaliza cu 25 de puncte ca urmare a folosirii unui jucător neeligibil în partidele de calificare, ”Stejarii” au ajuns pe ultimul loc al clasamentului Rugby Europe Championship 2018. Astfel, România trebuie să joace barajul cu Portugalia, care a câştigat Rugby Europe Trophy 2018, al treilea eşalon valoric, învingătoarea urmând să evolueze în ediţia 2018-2019 a Rugby Europe Championship.

Citește și: Dăncilă nu a mai ajuns la întâlnirea cu șeful Comisiei Europene, Jean-Claude Junker, pe care tot ea a solicitat-o cu insistență