Franța a restabilit starea de urgenţă

0

Franța a restabilit starea de urgenţă. Guvernul francez, prin decret, a statutat starea de urgenţă sanitară începând de vineri 17 octombrie, de la miezul nopţii. Totul se petrece pe întreg teritoriul ţării, iar cauza este agravarea epidemiei de COVID-19.

 

Acest anunţ apare chiar înaintea unui discurs pe care preşedintele Franţei Emmanuel Macron îl va rosti la ora locală 20.00 şi în cadrul căruia, potrivit unor surse apropiate, ar trebui să anunţe restricţii în mai multe oraşe mari din ţară, unde epidemia se extinde.

Aceste restricţii – o ”închidere nocturnă”, aşa cum o numesc unele surse – ar putea fi impuse de la 21:00 (19:00 GMT) până la 06:00 (04:00 GMT) în cele mai afectate zone începând din acest weekend, precum Parisul şi suburbiile, Marsilia, Lyon, Montpellier, Lille sau Toulouse.

Japonia a declarat, în sfârșit, stare de urgență

Starea de urgenţă sanitară, care a fost ridicată pe 10 iulie, oferă un cadru legal pentru controlul anumitor restricţii, inclusiv închiderea.

Agravarea epidemiei, descrisă drept ”catastrofă pentru sănătate”, justifică declararea stării de urgenţă astfel încât să poată fi luate măsuri strict proporţionale cu riscurile pentru sănătate, indică raportul Consiliului din miniştri. Epidemia de coronavirus a ucis peste 32.000 de persoane în Franţa.

Casoteca.ro/magazin/

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele