Frații Micula, vizați de un dosar de evaziune și spălare de bani de 44 milioane de euro

0

Frații Ioan și Viorel Micula de la compania European Drinks sunt vizați de o ancheta prentru evaziune fiscală, spălare de bani și delapidare de aproape 44 milioane de euro într-un dosar penal in rem de la IPJ Bihor, sub coordonarea procurorilor de la Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, potrivit unor surse judiciare care au dorit să-și păstreze anonimatul. Existența dosarului a fost confirmată pentru G4media.ro de IPJ Bihor.

 

Deşi a trecut un an de la deschiderea cazului, dosarul este încă in rem, adică sunt cercetate faptele, fără a fi identificaţi autorii.

Ancheta vizează folosirea cu rea credință a bunurilor și creditului societăților, într-un scop contrar intereselor acestora, fără justificare din punct de vedere economic. Frații Ioan și Viorel Micula, dar și alți membri ai familiei și angajați ai companiilor lor din grupul European Drinks, sunt considerați inițiatorii și coordonatorii grupului infracțional care și-ar fi devalizat și decapitalizat propriile companii cu scopul de a nu plăti taxe către stat între 2001 și 2017.

Frații Micula sunt acuzați că ar fi făcut tranzacții fără justificare economică sau comercială și ar fi transferat bani și bunuri între firmele din cadrul grupului European Drinks. Ar fi reușit astfel să-și însușească, fără să platească taxe către stat, suma de aproape 44 de milioane de euro.

Și dosarul lui Victoraș Micula, fiul lui Viorel Micula, bate pasul pe loc. Tot in rem este şi ancheta pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor, braconaj şi favorizarea infractorului, în care ar fi vizat Victoraș Micula.

Citește și: Ministrul Justiției a cerut o anchetă ”de urgență” după eliberarea lui Dragnea

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele