FRC garantează creditele din programul ”Investește în tine”

0

Vești bune pentru cei implicați direct în programul ”Investeste in tine”, program de creditare pentru persoane fizice cu costuri și dobandă zero.

Fondul Român de Contragarantare (FRC) a acordat CEC Bank prima garanție în cadrul programului ”Investește în tine” și anunță că este pregătit să primească solicitările transmise de instituțiile de credit partenere. Garanția reprezintă 80% din valoarea creditului, exceptând dobânzile, comisioanele, spezele și orice alte costuri adiacente programului și care sunt decontate instituțiilor de credit prin Comisia Națională de Strategie și Prognoză.

Ministerul Finanțelor Publice a mandatat Fondul Român de Contragantare (FRC) să acorde garanții în acest program, în limita unui plafon de 300 milioane lei în 2018. Condițiile și criteriile de eligibilitate ale creditului sunt disponibile în rețelele băncilor partenere.

“Specialiștii IT&C din cadrul FRC au dezvoltat în premieră o aplicație informatică care permite transferul, analiza și aprobarea operativă a solicitărilor potențialilor beneficiari de credit, astfel încât acordarea acestuia să fie realizată în cel mai scurt timp și să permită un singur punct de contact pentru beneficiari, la băncile care au subscris programului”, a declarat Stere Farmache, Președintele Directoratului FRC.
Măsura vine să diversifice obiectul de activitate al FRC care, pe lângă contragaranții la garanțiile acordate de către fornduile de garantare în programe de acces la finanțare a IMM-urilor, va putea contribui la susținerea beneficiarilor de credite, persoane fizice, care aleg să investească în formarea lor profesională, educație, cultură, sănătate, sport și/sau propriul habitat.

Citește și: Cum își securizează românii conturile la serviciile online

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele