G20 va discuta despre riscurile provocate de monedele virtuale la reuniunea din martie

0

Autoritatile de reglementare a sectorului financiar analizeaza riscurile provocate de bitcoin si alte monede virtuale la viitoarea reuniune a G20 din luna martie.

Benoit Coeure, membru in board-ul BCE, a afirmat: „doresc ca la reuniunea G20 care va avea loc in martie, la Buenos Aires, discutiile sa se concentreze foarte mult pe analiza riscurilor privind moneda virtuala”.

Cum funcționează cripto-valutele?

În timp ce banii sunt tipăriți de guverne sau bănci, monedele digitale sunt generate printr-un proces complex cunoscut sub numele de “mining”. Tranzacțiile sunt apoi monitorizate de o rețea de computere din întreaga lume folosind o tehnologie numită blockchain.

Citeste aici si despre lansarea ”Vinul Unirii”, marca Jidvei

Intre timp, una dintre cele mai mari case de schimburi de valută digitala din Japonia declară că a pierdut active virtuale în valoare de 534 de milioane de dolari într-un atac cibernetic asupra rețelei sale.

Înființată în 2012, compania Coincheck are sediul la Tokyo, unde a angajat 71 de persoane în luna august a anului trecut.

Coincheck a înghețat depozitele și retragerile pentru toate cripto-valutele, cu excepția Bitcoin, deoarece pierderile sale sunt evaluate în NEM, o monedă mai puțin cunoscută.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele