Gabi Firea a vorbit despre certificatele de virginitate

0
- Reclama -

Ministrul Familiei, Gabriela Firea atrage atenţia că s-a reluat procedura de eliberare a certificatelor de virginitate, la unele insistenţe, deşi a avut o discuţie cu conducerea IML pe această temă.

 

Ea a arătat în cadrul unei dezbateri la care participă cele mai importante organizaţii care militează pentru drepturile femeilor din România că acest procedeu reprezintă ”un barbarism crunt” şi că nu trebuie să mai acceptăm ca în România fetiţele să fie marfă de schimb, de tranzacţionare”.

”Sunt foarte des întrebată în legătură cu un subiect pe care mi-aş dori să îl dezbatem, care este opinia mea ca mama, ca părinte, ca senator, ca ministru şi opinia colegelor mele de la ANES în legătură cu certificatele de virginitate care sunt solicitate încă în acest moment pentru adolescentele din România. Un barbarism crunt, consider că acest lucru nu ar trebui să se mai întâmple, am avut întâlniri cu asociaţii care militează pentru drepturile fetelor, adolescentelor, tinerelor”, a spus Gabriela Firea.

Ministrul Familiei a precizat că a avut de asemenea întâlniri cu conducerea IML pe această temă.

- Reclama -

 

Profiturile băncilor ating niveluri record în România

”Ce s-a întâmplat pe urmă? Deşi s-a anunţat public că nu se vor mai elibera la cerere astfel de documente medicale, cu ghilimele, aş putea spune, totuşi procedura s-a reluat la anumite insistenţe. Nu este responsabilitatea ministerului Familiei dar eu trag un semnal de alarmă, câtă vreme vom considera că o tânără care nu are 18 ani, care nu şi-a încheiat studiile, poate fi o marfă, poate fi vândută de către părinţi şi nu doar în anumite comunităţi, înseamnă că acceptăm cu toţii că este normal ca fetele să abandoneze şcoala, să avem din ce în ce mai multe minore unde, din păcate suntem pe locuri fruntaşe la aşa nu, în ceea ce priveşte acest fenomen al mamelor minore şi adolescente”, a spus Gabriela Firea.

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele