Gabriela Firea a anunţat lansarea Telefonului Copilului

1

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, a anunţat lansarea Telefonului Copilului – 119, unde pot fi anunţate cazuri de abuzuri la adresa copiilor, acesta devenind operaţional începând de miercuri. Firea a precizat că linia respectivă funcţionează 24 de ore din 24 şi sunt şi echipe mobile pregătite să intervină în urma apelurilor primite.

 

Gabriela Firea a declarat, miercuri, la finalul şedinţei de Guvern, că la Telefonul Copilului vor fi luate în considerare şi apeluri de la diferite persoane care ştiu despre asemenea cazuri.

„Vă prezint în premieră naţională Telefonul Copilului – 119, la care se va răspunde zilnic, 24 de ore din 24, şi este vorba de un apel gratuit, o linie verde, nu presupune costuri. Cine poate să sune la 119? Un copil care se simte abuzat, traumatizat, neglijat, victima violenţei de orice tip, fizică sau emoţională, psihică. De asemenea, şi o altă persoană care are cunoştinţă de astfel de situaţie, un prieten, un coleg, un vecin, un apropiat. Pot fi luate în considerare şi apeluri de la persoane care cunosc situaţii şi nu pot trece nepăsătoare peste faptul că un copil se află într-o situaţie dificilă, într-o situaţie vulnerabilă. Mi se pare absolut normal ca şi noi în România să aplicăm metodele care dau succes în întrega lume prin care copiii înşişi să poată anunţa situaţia în care se află, dar şi cu alte persoane, inclusiv un cadru didactic”, a afirmat Firea.

Ea a precizat că acest telefon este deja operaţional şi sunt pregătite echipe mobile care să se deplaseze la faţa locului în urma apelurilor primite.

Bojdeuca lui Creangă va fi restaurată

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele