Gabriela Firea anunță că PSD decide săptămâna viitoare dacă dă OUG pe Codul Penal

0

Gabriela Firea a declarat vineri, la finalul ședinței conducerii PSD, că săptămâna viitoare va avea loc o ședință a partidului cu juriștii pe Codul Penal și apoi vor decide dacă dau Ordonanță de Urgență sau nu.

Întrebată de reporteri dacă la CEX s-a decis dacă modificarea codurilor penale se va face prin Ordonanță de urgență sau în procedură parlamentară, Gabriela Firea a declarat: ”Săptămâna viitoare va avea loc o întâlnire a experților în domeniul juridic, a colegilor parlamentari și miniștri și se va lua o decizie în acest sens”.

Transcrierea exactă a declarațiilor:

Reporter: Codurile penale s-a discutat procedura prin OUG sau în parlamnet?

Gabriela Firea: După comitetul executiv când s-au stabilit principiile de bază care au fost deja transmise în comunicatul de presă şi explicate de dl preşedinte, săptămâna viitoare va avea loc o întâlnire a experţilor din domeniul juridic, a colegilor noştri parlamentari, miniştri şi se va lua o decizie în acest sens.

Reporter: Se va da o ordonanţă?

Gabriela Firea: Se va lua o decizie în acest sens, nu pot să fac speculaţii.

Și Codrin Ștefănescu a anunțat la finalul CEX că săptămâna viitoare va fi anunțat calendarul acțiunilor. ”Toate aceste lucruri le vom anunța începând de luni”, a spus acesta când a fost întrebat dacă va fi dată o OUG pentru modificarea Codului Penal.

Reamintim că ședința CEX de azi s-a încheiat cu o declarație oficială în care PSD anunță ”Realizarea tuturor demersurilor legale și constituționale pentru finalizarea și accelerarea procedurilor privind adoptarea modificărilor la legile justiției și a codurilor penale, pentru punerea acestora în acord cu deciziile Curții Constituționale, a Curții Europene Drepturilor Omului, a directivelor europene și în conformitate cu standardele în această materie ale Comisie de la Veneția”.

Citește și Dragnea se victimizează spunând că a fost o execuție în masă

De Vlad Mitu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele