PSD-istul Simonis vrea impozitarea pensiilor speciale cu 90 de procente

Simonis: Guvernul are un instrument foarte clar prin care poate elimina de îndată pensiile speciale

0

Liderul grupului PSD din Camera Deputaţilor, Alfred Simonis, a spus, luni seara că, potrivit unor decizii ale CCR pensiile speciale nu pot fi eliminate, aşa că „singura soluţie este impozitarea lor”.

 

„Am văzut un întreg concurs de populism între toate grupurile parlamentare care depune mai multe iniţiative pentru eliminare. Ştiţi foarte bine că avem câteva decizii ale CCR prin care se stabileşte foarte clar că pensiile speciale nu pot fi eliminate. Singura soluţie este impozitarea acestora. De aceea, fac din nou apel la toate grupurile parlamentare să ne punem din nou la masă, să discutăm despre o impozitare drastică, cu peste 90 la sută, a acestor penrii speciale pentru a rezolva problema. Pentru că altfel cu iniţiative neconstituţionale nu facem decât să dăm senzaţia oamenilor că ne luptăm cu aceste pensii speciale şi de fapt să nu rezolvăm niciodată problema”, a spus Alfred Simonis.

Simonisa spus că una dintre soluţii este impozitarea pensiilor speciale prin Ordonanţă de urgenţă.

Simonis: Vineri va trebui depusă moțiunea de cenzură la proiectul alegerii primarilor în două tururi

„Fac apel la cei de la PNL şi la Ludovic Orban: Guvernul are un instrument foarte clar prin care poate elimina de îndată pensiile speciale, le poate impozita, cu procentul cu care consideră oportun, şi acest mecanism nu conferă posibilitatea niciunui grup parlamentar de a ataca la CCR, şi anume ordonanţa de urgenţă. Dacă cei de la PNL, care au promis în campania electrorală că în termen de 30 de zile de când preiau guvernarea doresc acest lucru, pot în seara aceasta, mâine dimineaţă să emită ordonanţa de urgenţă cu impozitarea peste 90 la sută a tuturor pensiilor speciale”, a mai spus Simonis.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele