Gabriela Firea: “Decizia Curţii de Apel privind companiile municipale este șocantă”

0

Primarul general Gabriela Firea se declară surprinsă de decizia Curţii de Apel București, care a admis recursul USR și a dispus anularea Hotărârilor CGMB prin care s-a decis înființarea a 20 de companii municipale. “Este cel puțin suprinzătoare, dacă nu șocantă”, a calificat primarul general decizia.

Gabriela Firea spune că a aflat în această seară despre decizia Curţii de Apel şi se declară surprinsă în condiţiile în care susţine că a avut câştig de cauză în alte procese similare la fond, și chiar și în acest caz.

Ea spune că în luarea acestor decizii de înființare, cât și pe parcursul procesului, a avut confirmarea scrisă a unor cadre didactice- profesori universitari cu o reputație neștirbită, în acest domeniu şi că adoptarea acestor hotărâri s-a făcut cu respectarea strictă a textelor de lege.

Totodată, Firea susţine că a preluat acest model din Europa, din oraşe precum Viena, Stockholm, Berlin, iar companii municipale există și în alte orașe din țară.

“Se pare însă că o instanță din România a decis că aproape toate deciziile în Consiliile Locale și în CGMB nu pot fi adoptate decât cu o majoritate de 2/3, astfel încât probabil se va ajunge, prin astfel de interpretări la o blocare completă a funcționării orașului. Contestatarii noștri se pare ca apreciaza că un București complet blocat și aruncat în haos, este singura modalitatea care le-ar putea da câștig de cauză în alegerile viitoare.

Vom analiza și vom cere opinia unor juriști să luăm în continuare măsurile ce se impun.

eea ce dorim să precizam este faptul că aceste companii există în continuare, sunt înființate de acum un an și câteva luni, sunt înscrise la Registrul Comerțului, iar această anularea a HCMB- acte administrative, nu va produce efecte (automate) asupra unor societăți funcționale.

Probabil, tot instanțele, în întelepciunea lor, ne vor explica cum procedăm în continuare”, mai precizează Gabriela Firea.

Citește și Raport: Românii, cei mai săraci dintre săracii Europei! Peste 1,5 milioane dintre români trăiesc cu mai puţin de trei euro pe zi

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele