Raport: Românii, cei mai săraci dintre săracii Europei! Peste 1,5 milioane dintre români trăiesc cu mai puţin de trei euro pe zi

0

A apărut un nou raport în care România se află în fruntea clasamentului. Din păcate, vorbim despre topul celor mai săraci locuitori din Uniunea Europeană. Potrivit raportului publicat de Monitorul Social, românii sunt cei mai săraci dintre săracii Europei.

Peste 1,5 milioane dintre români trăiesc cu mai puţin de trei euro pe zi. Înseamnă sub 15 lei, bani cu care poţi cumpăra două pâini, doi litri de apă şi jumătate de kilogram de carne de porc. Potrivit statisticilor, aceştia sunt consideraţi a fi cei mai săraci dintre europeni. Mai săraci chiar decât cei mai săraci europeni.

Lunar, aceste persoane au venituri mai mici de 400 de lei. 373 de lei de persoană, mai exact. Mai grav este că vorbim despre oameni care muncesc, dar, şi aşa, trăiesc cu mult sub limita traiului decent. Oficial, numărul românilor consideraţi săraci trece de 5 milioane de persoane. În România sunt în jur de şase milioane de angajaţi, iar peste două milioane dintre ei sunt plătiţi cu salariul minim pe economie. Asta înseamnă 1200 de lei net, lunar.

Sărăcia este inegal distribuită în țară. Cele mai mari rate ale sărăciei s-au înregistrat în regiunile Nord-Est (36,1%), Sud-Vest Oltenia (34,2%) şi Sud-Est (31,2%), iar cea mai mică în București-Ilfov (10,2%).

Citește și Primăria Capitalei dă încă 20 milioane de lei pentru biserici! 10 milioane merg la Catedrala Mântuirii Neamului

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele